Το νέο tablet της LG έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των ανταγωνιστών του, συν μια σημαντική διαφορά: πλήρη υποστήριξη τόσο προβολής όσο και… παραγωγής 3D «περιεχόμενου».

Σύγχρονο λειτουργικό σύστημα; Ο,τι «πιο σύγχρονο» υπάρχει μέχρι σήμερα – το Android 3.0, Honeycomb, που ακόμη δεν έχουμε δει να «τρέχει» σε εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα. Μεγάλη οθόνη, σχεδόν 10’’; Ναι, για την ακρίβεια, 8,9’’. Γρήγορος επεξεργαστής; Μάλλον… δεδομένος – ένας Tegra 2. «Διπλές» κάμερες; Φυσικά, με τη «μπροστινή» να έχει ανάλυση 2 megapixels, για ποιοτικό video κατά το video conferencing μέσω εφαρμογών όπως το Skype. Υποστήριξη αναπαραγωγής video 720p; Ναι, ακόμη και αν είναι 3D. Και εδώ το LG G-Slate αρχίζει να διαφοροποιείται.

Αντίθετα με τα σημερινά ανταγωνιστικά tablets, το G-Slate θα συνοδεύεται και από ένα… σετ γυαλιών, με τα οποία θα μπορεί κανείς να δει 3D περιεχόμενο στην οθόνη του. Πέρα, όμως, από αυτό, και πλην της «μπροστινής» κάμερας που αναφέραμε, το G-Slate δεν θα διαθέτει μια αλλά δυο κάμερες στο πίσω τμήμα του, με αποτέλεσμα να μπορεί να συλλάβει HD 3D video και φωτογραφίες.

Φυσικά, πέρα από το 3D, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του G-Slate είναι σχεδόν δεδομένο πως θα τα δούμε σε πλήθος σύγχρονων tablets που θα κάνουν την εμφάνιση τους στην πορεία του έτους, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάποια τιμή για αυτό. Θα είναι αρκετό το 3D για να το διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό και να πείσει το κοινό να το προτιμήσει; Και θα είναι… «λογικό» το κόστος του, που σίγουρα θα διαφοροποιείται από αυτό ενός «όχι-3D» tablet; Το κοντινό μέλλον προβλέπεται άκρως ενδιαφέρον!