Την τιμή της «ναυαρχίδας» της, Playstation 4, ανακοίνωσε η Sony στο πλαίσιο της E3 στο Λος Άντζελες. Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, η νέα της κονσόλα θα είναι αισθητά φθηνότερη από το «αντίζηλο» Xbox One της Microsoft, καθώς η τιμή της θα ανέρχεται στα 399 δολάρια στις ΗΠΑ και στα 399 ευρώ στην Ευρώπη. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά το παίξιμο μεταχειρισμένων παιχνιδιών. Η Sony αποκάλυψε επίσης την εμφάνιση της νέας κονσόλας, η οποία αποτελούσε μέχρι πρότινος επτασφράγιστο μυστικό.

Η παρουσίαση από πλευράς της Sony έρχεται λίγο μετά την αντίστοιχη παρουσίαση από πλευράς της Microsoft του Xbox One, το οποίο έχει αρκετά υψηλότερη τιμή: 499 δολάρια στις ΗΠΑ και 499 ευρώ στην Ευρώπη. Πέρα από τη διαφορά στην τιμή, η Sony «χτυπά» και στο θέμα των μεταχειρισμένων παιχνιδιών και της τακτικής επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας των παιχνιδιών μέσω του Ίντερνετ: οι πολιτικές της Microsoft σε αυτούς τους τομείς (ανάγκη σύνδεσης στο Ίντερνετ μία φορά κάθε 24 ώρες και περιορισμοί όσον αφορά την αγορά μεταχειρισμένων τίτλων) ξένισαν μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, και η θέση της Sony είναι ότι δεν πρόκειται να επιβάλει τέτοιου είδους μέτρα προστασίας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, 140 παιχνίδια είναι ήδη υπό ανάπτυξη για το PS4, 100 εκ των οποίων θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο έτος του. Η Sony σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στους ανεξάρτητους (indie) δημιουργούς, καθιστώντας την πλατφόρμα της «ανοικτή» και φιλική προς αυτούς.  Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται επεξεργαστής X86, βελτιωμένη PC GPU και 8 GB high- speed unified μνήμη. Το χειριστήριο είναι dual-shock και περιλαμβάνει touchpad, υποδοχή για ακουστικά και πλήκτρο share.

Η κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά την περίοδο των διακοπών, και το «λανσάρισμα» προαναγγέλθηκε ως «η μεγαλύτερη ποτέ» στην ιστορία της Sony. Πέρα από το gaming, από την αρχή της κυκλοφορίας του, θα είναι διαθέσιμες 150.000 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο πλαίσιο της υπηρεσίας Video Unlimited του PlayStation Network, και πάνω από 20 εκατομμύρια τραγούδια στο Music Unlimited.

Πέρα από τα νέα για το PS4, η Sony αναφέρθηκε και στο PS Vita, επισημαίνοντας πως, αν και οι πωλήσεις ήταν μικρότερες του αναμενομένου, η συσκευή ξεκινά ακόμα τον «κύκλο ζωής» της, με 85 επερχόμενους τίτλους. Το Vita είναι σχεδιασμένο να αποτελέσει «σύντροφο» του PS4, καθώς θα μπορεί να «streamάρει» παιχνίδια της μεγαλύτερης κονσόλας.