Η αμερικανική εταιρεία Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου λογισμικού της για «έξυπνες» συσκευές iOS 7 καθώς επίσης και τη νέα μουσική υπηρεσία iRadio. Το νέο λογισμικό είναι το πρώτο που λανσάρει η Apple σε σχέδιο του νέου επικεφαλής του τμήματος ντιζάιν, Τζόνι Άιβ.

Όπως τόνισε ο Άιβ, το νέο iOS 7 είναι φιλικότερο προς τους χρήστες, ενώ ο πρόεδρος της Apple, Τιμ Κουκ, χαρακτήρισε το νέο λογισμικό ως «τη μεγαλύτερη στροφή που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία μετά την κυκλοφορία του iPhone».

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του νέου λογισμικού που ξεχωρίζουν, περιλαμβάνονται οι αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών και τα ειδικά «κουμπάκια» ταχείας επιλογής εντολών.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε και το iTunes Radio. Η υπηρεσία προσφέρει πρόσβαση σε ευρεία γκάμα μουσικών επιλογών και προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

Επιπλέον, προσφέρει στους χρήστες ακυκλοφόρητα νέα άλμπουμ συγκεκριμένων μουσικών συγκροτημάτων.
Σύμφωνα με την Apple, με τον τρόπο αυτό οι χρήστες μπορούν να «ανακαλύψουν νέες μουσικές» και η εταιρεία από την πλευρά της να προβάλει στο κοινό δημιουργίες νέων καλλιτεχνών.

TAGS