Σας αρέσει να παρακολουθείτε video στο YouTube, αλλά σας προβληματίζει η χρήση που γίνεται στη CPU του υπολογιστή σας;

Η Adobe φαίνεται να δίνει την λύση σε αυτό το πρόβλημα καθώς κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Flash Player και αναφέρει ότι είναι 34 φορές πιο αποδοτική ως προς τους πόρους που καταναλώνει σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις – και η χρήση της CPU δεν θα υπερβαίνει το 15%.

Η «μυστική συνταγή» στο Flash Player 10.2 ονομάζεται Stage Video, και είναι ένας επιταχυντής υλικού που επιτρέπει στις ιστοσελίδες να επιταχύνουν τη διαδικασία παράδοσης του video. «Το Stage Video μπορεί να παίξει ένα όμορφο 1080p HD video χρησιμοποιώντας μόνο 1-15% της CPU σε ένα κοινό Mac ή Windows υπολογιστή» έγραψε σε ένα blog ο Product Manager της Adobe, Tom Nguyen.

Οι χρήστες που θα ενημερώσουν την έκδοση του Flash Player θα μπορέσουν να δουν βελτίωση μόνο αν η ιστοσελίδα που προβάλει το video έχει επίσης υιοθετήσει το Stage Video. Αλλά όπως δηλώνει ο κος Nguyen, τα YouTube, Vimeo, Brightcove, και Epix άρχισαν ήδη να χρησιμοποιούν το νέο λογισμικό.

Θέλετε να δείτε διαφορά στις επιδόσεις του υπολογιστή σας; Ενημερώστε το Flash Player και κάντε μια δοκιμή με το video που προτείνει η Adobe στο YouTube.