Χανιά : Ημερίδα για την ψηφιακή σύγκλιση


Στο 1,5 δισ. ευρώ είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για τη ψηφιακή σύγκλιση, που εφαρμόζεται για την χώρα μας από το 2007, μέσα από το 3ο ΚΠΣ.

Το πρόγραμμα αναμένεται να πάρει παράταση - και μέσω του ΕΣΠΑ - μέχρι το 2015, όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε ειδική ημερίδα για τη ψηφιακή σύγκλιση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά

Όπως έγινε γνωστό στην ημερίδα, επόμενος στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου οπτικών ινών και προς τις κατοικίες, ενώ, όπως ,επίσης, επισημάνθηκε, η επέκταση των δικτύων οπτικών ινών και των παροχών ADSL θα οδηγήσει και σε μείωση των τιμών σύνδεσης στο internet, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τα πρωτεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο δήμο Χανίων έχει ήδη αναπτυχθεί ένα βασικό δίκτυο οπτικών ινών και - όπως είπε ο ειδικός σύμβουλος της Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού κ. Αντώνης Οικονόμου - "σκοπός μας είναι, αυτή η υποδομή που έχει αναπτυχθεί, να αποτελέσει την αφετηρία του μεγάλου έργου, 'οπτική ίνα στο σπίτι'".

Όπως διευκρίνισε, αυτό σημαίνει, στην πράξη, ότι "αν αυτήν τη στιγμή έχουμε πρόσβαση από 8 - 24 Mbps και όχι σε όλα τα σπίτια, σκοπός είναι να ξεπεράσουμε τα 100 και να φτάσουμε και στα σπίτια όπου δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πρόσβαση".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο