Τον περασμένο Οκτώβριο, το Facebook ανακοίνωσε αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης των φωτογραφιών, ενσωματώνοντας έναν νέο photo viewer, του οποίου η εφαρμογή ξεκίνησε σταδιακά από τη Παρασκευή σε όλα τα προφίλ των χρηστών.

Εκτός αυτού, ανακοινώθηκαν ορισμένες αλλαγές όσον αφορά τις Facebook Pages.

Ο νέος photo viewer, επιταχύνει τη διαδικασία φόρτωσης των εικόνων εξαλείφοντας ορισμένα φαινόμενα που παρατηρούνταν μέχρι σήμερα, όπου φωτογραφίες καθυστερούσαν να ανοίξουν ή δεν φόρτωναν καθόλου.

Ακόμη, οι φωτογραφίες ανοίγουν πλέον σε νέο popup παράθυρο, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψετε τη σελίδα που βρίσκεστε.

Όσον αφορά στα Facebook Pages, οι διαχειριστές τους αποκτούν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη δραστηριότητά της (όπως νέα σχόλια ή Likes) υπό την μορφή ειδοποιήσεων.

Προστίθεται επίσης ένα χαρακτηριστικό που πρωτοπαρουσιάστηκε με την ενεργοποίηση των νέων προφίλ, αυτό της εμφάνισης των tagged φωτογραφιών στο πάνω μέρος της σελίδας. Επιπλέον, το φίλτρο "Everyone" είναι προγραμματισμένο κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να εμφανίζει πρώτα τα πιο "ενδιαφέροντα" μηνύματα.