Όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει το κινητό μας τηλέφωνο για να τραβήξουμε κάποιο βίντεο είτε για λόγους ψυχαγωγίας είτε για να βιντεοσκοπήσουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο το οποίο μπορεί να χρειαστούμε σε κάποια εργασία μας ή στη δουλειά μας.

Χρησιμοποιώντας βέβαια το κινητό μας τηλέφωνο για τέτοιου είδους λειτουργίες σίγουρα δεν έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα και φυσικά πολλές φορές ενδέχεται το πλάνο να μην είναι σταθερό (σχεδόν πάντα) και να χάσουμε το αντικείμενο ή το υποκείμενο που θέλουμε να βιντεοσκοπήσουμε.

Όχι πια όμως!

Αφενός τα smartphones προσφέρουν ακόμη και λήψη υψηλής ανάλυσης (High Definition) και αφετέρου μια νέα συσκευή ήρθε να καλύψει το κομμάτι της αυτόματης εστίασης εκεί που επιθυμούμε να εστιάσουμε!

Πρόκειται για μια νέα συσκευή στην οποία τοποθετούμε πάνω το smartphone μας και  στοχεύοντας ένα συγκεκριμένο σημείο, το ακολουθεί χωρίς να φοβόμαστε αν θα χαθεί από το πλάνο!

Η μικρή αυτή συσκευή λειτουργεί ως βάση του smartphone η οποία περιστρέφεται και ακολουθεί ουσιαστικά το αντικείμενο που έχουμε επιλέξει. Η λειτουργία βέβαια προϋποθέτει την τοποθέτηση μιας μικροσκοπικής συσκευής που λειτουργεί ασύρματα και τοποθετείται επάνω στο αντικείμενο ή στο υποκείμενο που επιθυμούμε να παρακολουθήσουμε.