Πάνω από 100 ψεύτικα προγράμματα ανακαλύφθηκαν στο Windows Store, τα οποία χρησιμοποιούσαν ονομασίες δημοφιλών τίτλων για να παραπλανήσουν τους χρήστες και να τα κατεβάσουν, ως επί το πλείστον επί πληρωμή.
 
Οι περισσότερες από τις εφαρμογές που προσπαθούσαν να παραπλανήσουν τους χρήστες των Windows 8 και Windows RT, μεταξύ αυτών και παιχνίδια, κόστιζαν από 4,99 έως και 28,99 δολάρια, ενώ κάποια από αυτά ήταν δωρεάν.
 
Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας το WinBeta, και το μεγάλο ερωτηματικό είναι πώς οι συνεργάτες της Microsoft έδωσαν έγκριση για να διατεθούν στο Windows Store και δεν εντόπισαν πως δεν είναι γνήσιες.
 
Το εντυπωσιακότερο μάλλον είναι πως μεταξύ των προγραμμάτων, υπήρχαν και κάποια που υποδύονταν πως είναι της ίδιας της Microsoft, όπως το Office, το OneNote, το Publisher και το Word!
 
Από την Microsoft ανακοίνωσαν πως είναι γνώστες του θέματος που προέκυψε και αφαιρούν τις επίμαχες εφαρμογές. Επίσης, πως εξετάζουν τη διαδικασία αξιολόγησης που ακολουθούν με στόχο να προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα εφαρμογών.
 
Όσον αφορά σε θέματα παραβίασης εμπορικών σημάτων, σημειώνουν πως εάν κάποια εταιρεία θίγεται από κάποια εφαρμογή τού Windows Store θα πρέπει να καταγγείλει το γεγονός, και η Microsoft θα δράσει άμεσα ώστε να διαπιστώσει εάν θα πρέπει να αφαιρεθεί από το Windows Store.

 

TAGS