Η κυβέρνηση της Κίνας, φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας για τις κονσόλες παιχνιδιών, υπό την προϋπόθεση πως θα κατασκευάζονται στη χώρα.
 
Η πώληση των κονσολών στην Κίνα είναι απαγορευμένη από το 2000, με το επιχείρημα πως μπορεί να βλάψουν την φυσική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών εξαιτίας της βίας που έχουν αρκετά παιχνίδια.
 
Τον Ιανουάριο, ρεπορτάζ τής China Daily υποστήριζε πως εξετάζεται η άρση της απαγόρευσης, κάτι που διαψεύστηκε άμεσα από το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.
 
Τώρα, νέο ρεπορτάζ τής εφημερίδας αναφέρει πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιτρέψει το εμπόριο των κονσολών, μόνο εάν αυτές θα κατασκευάζονται εντός της χώρας. Για όσες κατασκευάζονται εκτός Κίνας, θα συνεχίσει η απαγόρευση.
 
Οι εταιρείες που θα συμφωνήσουν, υποχρεούνται να δραστηριοποιηθούν σε μία νέα ζώνη ελεύθερου εμπορίου στη Σαγκάη, ώστε να τους επιτραπεί να εμπορευθούν τα προϊόντα τους.
 
Το ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώθηκε ακόμη επίσημα, αλλά η China Daily επικαλείται διάφορες κυβερνητικές πηγές.
 
Οι Κινέζοι στρέφονταν στα PC όσον αφορά στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, και τελευταία στα smartphones και tablets που το gaming γνώρισε τεράστια ανάπτυξη.
 
Μένει να απαντηθεί σε τι βαθμό οι κονσόλες θα έχουν επιτυχία, αφού οι κινέζοι δεν είναι συνηθισμένοι να πληρώνουν ακριβά, είτε για το hardware είτε για τα παιχνίδια τους.

TAGS