Τα δεδομένα χρηστών που προέβησαν σε ρατσιστικά tweets στη γαλλική του υπηρεσία τον Οκτώβριο του 2012 αποκάλυψε το Twitter.

Πρόκειται για το τέλος μίας νομικής αναμέτρησης, καθώς η δημοφιλής υπηρεσία microblogging προσπάθησε να αποφύγει κάτι τέτοιο- ωστόσο, κατά τα μέσα του Ιουνίου έχασε την έφεση. Το αρχικό αίτημα προήλθε από τη γαλλική Ένωση Εβραίων Φοιτητών. 

Η Ένωση είχε ενημερώσει το Twitter για μία σειρά ρατσιστικών tweets κατά τα τέλη του 2012, ζητώντας την απομάκρυνσή τους, καθώς παραβίαζαν τη γαλλική νομοθεσία περί υποκίνησης ρατσιστικού μίσους. Αν και τα tweets διεγράφησαν, τόσο η UEJF όσο και άλλες αντιρατσιστικές οργανώσεις ζήτησαν στοιχεία που θα βοηθούσαν στην ταυτοποίηση των χρηστών που έγραψαν τα μηνύματα.

Το Twitter αρνήθηκε, οπότε οι πέντε οργανώσεις κινήθηκαν νομικά, με την UEJF να υποβάλει μήνυση κατά του Twitter, για 38.5 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις.

Ο συμβιβασμός από την πλευρά του Twitter δίνει τέλος στην αντιπαράθεση, καθώς στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού στο μέλλον, ενώ γίνεται λόγος για συστήματα που καθιστούν ευκολότερα τα αιτήματα για στοιχεία χρηστών που δεν μεταχειρίζονται σωστά την υπηρεσία.

TAGS