Για άλλη μια χρονιά οι απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες θα κόψουν την διαδικτυακή virtual e-βασιλόπιτα, μέσω της ιστοσελίδας www.vasilopita.gr.

Στην e-βασιλόπιτα 2011, ήδη έχουν εγγραφεί πάνω από 4.900 άτομα, Έλληνες και φιλέλληνες από την Ελλάδα την Κύπρο και από όλο τον κόσμο. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, στην www.vasilopita.gr.

Όσοι έχουν λογαριασμό στο facebook έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την εγγραφή τους με ένα μόνο κλικ στην http://apps.facebook.com/ellinismos (ελληνικά) και στην http://apps.facebook.com/hellenism (αγγλικά).

Στην e-βασιλόπιτα 2011 υπάρχουν 9 φλουριά-κωνσταντινάτα (αντίγραφα κοπής 324 μ.Χ.) τα οποία αποστέλλονται στους τυχερούς ταχυδρομικά, όπως και άλλα δώρα, τα οποία θα κερδίσουν όσοι τύχουν (πέσει στο κομμάτι τους) το «σημάδι» Φύλλο Ελιάς.

Από το 2005, όταν καθιερώθηκε, η κοπή της e-βασιλόπιτας, γίνεται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), με στόχο να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στη νεολαία, μέσα από το δικό της χώρο το internet (το facebook κλπ) να έρθει πιο κοντά στα έθιμα, στις παραδόσεις μας και στη μητρική τους γλώσσα.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, προς τους συμμετέχοντες στην κοπή της e-βασιλόπιτας 2011, στέλνει τις πιο θερμές ευχές του για ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό νέο έτος.

Την έναρξη της κοπής θα κάνει την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30πμ, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ, Συντονιστής Περιφέρειας Ευρώπης, Γιώργος Αμαραντίδης από τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.