Η ABI Research προέβη σε μια νέα έρευνα για τις πολυαναμενόμενες κονσόλες της νέας γενιάς. Σύμφωνα με αυτήν, οι πωλήσεις των PS4, Wii U και Xbox One μαζί, αναμένεται να φτάσουν στα 133 εκατομμύρια συστήματα, τα πέντε πρώτα χρόνια κυκλοφορίας τους, νούμερο το οποίο θα είναι μικρότερο κατά 5% από τις πωλήσεις των τωρινών (συστημάτων).

Η εταιρεία πιστεύει πως η αναμενόμενη μείωση στις πωλήσεις θα οφείλεται στην διαθεσιμότητα φτηνότερων συσκευών στην αγορά, όπως τα Ouya και Roku, αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας κονσολών στην Κίνα.

«Χωρίς καλούς τίτλους και δυνατά first-party franchises, οι συσκευές θα έχουν πρόβλημα να προσελκύουν κόσμο», δήλωσε ο διευθυντής της εταιρίας Sam Rosen, ενώ πρόσθεσε πως: «δεν περιμένουμε πτώση στις αναπτυγμένες αγορές, όπως και ιδιαίτερα μεγάλες μεταβολές στις αγορές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής». Τέλος, μια άλλη διάσταση έδωσε ο αναλυτής της εταιρίας Michael Inouye, δηλώνοντας πως: «Mε πολλές από τις casual gaming κατηγορίες να κυκλοφορούν και στα κινητά, χωρίς να αλλάζουν ιδιαίτερα, και το Wii U να μην φτάνει τις πωλήσεις του Wii, η μείωση των πωλήσεων φαίνεται αναπόφευκτη».

TAGS