Όπως ανακοινώθηκε, ακόμα 600.000 παίκτες εγκατέλειψαν το World of Warcraft το δεύτερο τρίμηνο του 2013 και ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών είναι πλέον περίπου 7.7 εκατομμύρια.

Φαίνεται ότι αν και το παιχνίδι παραμένει πρωτοπόρο στον τομέα του, έχει πάρει την κατηφόρα αν αναλογιστεί κανείς ότι 6 μήνες πριν ο αριθμός των συνδρομητών ήταν 9.6 εκατομμύρια. Ο CEO της Activision Bobby Kotick είχε προβλέψει αυτές τις μειώσεις τον περασμένο Μάιο, λέγοντας ότι «αυτό είναι φυσιολογικό όσο περνάνε τα χρόνια», κάτι το οποίο δημιούργησε ανησυχίες όσον αφορά την εταιρεία.

Είχε πει επίσης ότι «η Blizzard επρόκειτο να κυκλοφορεί νέο περιεχόμενο πιο συχνά και ότι θα ήταν πιο εύκολο για παίκτες που είχαν εγκαταλείψει το παιχνίδι να επιστρέψουν σε αυτό». Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα αυτό το μήνα η Blizzard είχε ανακοινώσει το World of Warcraft in-game store, το οποίο αναμένεται να δοκιμαστεί πρώτα στις Ασιατικές χώρες και θα επιτρέπει στους παίκτες να αγοράζουν αντικείμενα όπως buffs για να βοηθηθούν στο να ανεβαίνουν επίπεδα.

TAGS