Κάποια βασικά χαρακτηριστικά του Xbox One όσον αφορά το multiplayer gaming θα είναι διαθέσιμα επί πληρωμή, όταν η συσκευή κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Όπως αναφέρεται τα χαρακτηριστικά αυτά, που περιλαμβάνουν την καταγραφή και διαμοιρασμό βίντεο από παιχνίδια, τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων μέσω Skype και τη χρήση μιας υπηρεσίας που αναζητά και βρίσκει αντιπάλους παίκτες, θα είναι διαθέσιμα με ετήσια συνδρομή. Για όλα αυτά θα απαιτείται λογαριασμός Xbox Live Gold, ο οποίος κοστίζει 60 δολάρια.

Ωστόσο, και στο «στρατόπεδο» του αντιπάλου, Playstation 4, θα απαιτείται επίσης πληρωμή για κάποιες online υπηρεσίες- αν και υπήρξε επίσημη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρχει περιορισμός σχετικά με την καταγραφή και το streaming βίντεο. Στην περίπτωση του Playstation 4, ο χρήστης θα πρέπει να πληρώνει 50 δολάρια το χρόνο για ένα λογαριασμό Playstation Plus, ώστε να έχει πρόσβαση σε multiplayer παιχνίδια.

Γενικότερα, εάν ο χρήστης θέλει να επιδίδεται σε online multiplayer gaming ή να παρακολουθεί υλικό σε υπηρεσίες όπως το Netflix και να σερφάρει στο Διαδίκτυο από την τηλεόρασή του χρησιμοποιώντας το Xbox,  απαιτείται λογαριασμός Live Gold, όπως και με το Xbox 360. Όσον αφορά την δυνατότητα καταγραφής βίντεο, η κονσόλα καταγράφει συνεχόμενα ένα δείγμα των πέντε προηγούμενων λεπτών παιχνιδιού, κάτι που κάνει ευκολότερη την καταγραφή επιθυμητών στιγμών.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», η κατοχή ενός Live Gold λογαριασμού θα επιτρέπει επίσης στον χρήστη να μιλά με φίλους μέσω βίντεο στο Skype και να χρησιμοποιεί επίσης τις υπηρεσίες OneGuide και SmartMatch: η πρώτη προτείνει τηλεοπτικές σειρές και βίντεο στο YouTube ανάλογα με τις συνήθεις επιλογές του χρήστη, ενώ η δεύτερη φροντίζει ώστε, κατά την επιλογή multiplayer αντιπάλων, ο παίκτης να βρίσκεται απέναντι σε χρήστες αντίστοιχων ικανοτήτων, έτσι ώστε οι online «μάχες» να μην είναι άνισες.

TAGS