Η Αpple παρουσίασε χθες τα νέα μοντέλα των υπολογιστών MacBook pro με πολλά νέα δεδομένα και μεγάλες αναβαθμίσεις όσον αφορά την υπολογιστική ισχύ τους, τις θύρες και τους επεξεργαστές τους.

Εκτός από την προσθήκη του Thunderbolt για απίστευτα ταχύτερη μεταφορά  δεδομένων, τα νέα MacBook Pro διαθέτουν τους νέους Sandy Bridge επεξεργαστές της Intel, dual-core i5 (για το μοντέλο των 13-ιντσών) και quad-core i7 (για τα μοντέλα των 15 και 17-ιντσών) με υποστήριξη Hyper-Threading και Turbo Boost 2.0.

Ακόμα  τα νέα MacBook Pro διαθέτουν κάρτες γραφικών Intel HD Graphics 3000 με 384MB DDR3 SDRAM (για το μοντέλο των 13-ιντσών) ενώ τα μοντέλα των 15 και 17-ιντσών διαθέτουν τις AMD Radeon HD 6490M (256MB GDDR5) και AMD Radeon HD 6750M (1GB GDDR5) ως δεύτερη επιλογή.

Ήδη τα εξειδικευμένα τεχνολογικά site του εξωτερικού κάνουν τα  πρώτα Geekbench τεστ των νέων μοντέλων MacBook με εκπληκτικά αποτελέσματα οσον αφορά τις επιδόσεις τους, ιδιαίτερα όσον αφορά τους quad-core i7 των οποίων το σκορ κυμαίνεται στις 10.000 μονάδες.
Από όλα τα tests προκύπτει ότι η αναβάθμιση που έγινε είναι ουσιαστική έστω και αν το εξωτερικό περίβλημα και το βάρος τους παραμένουν ίδια με την περσινή σειρά