Την επόμενη Τρίτη η Apple στο media event της θα παρουσιάσει τα νέα iPhone 5C και iPhone 5S και για το γεγονός αυτό δεν υπάρχει πλέον κανένα απολύτως ερωτηματικό.

Στην αντίπερα όχθη έχουμε πολλά ερωτηματικά για το πότε η Apple θα παρουσιάσει και κατ επέκταση θα λανσάρει στην αγορά τα νέα iPad 5 και iPad Mini 2. Ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά υπάρχουν για το αν τελικά θα δούμε ένα Retina iPad Mini φέτος και αν ναι αν αυτό θα είναι διαθέσιμο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Ο γνωστός αναλυτής της KGI Securities Ming-Chi Kuo δίνει μια θετική απάντηση σήμερα και λέει ναι.

Συγκεκριμένα η νέα του αναφορά παρουσιάζει την Apple να ανακοινώνει και να κάνει διαθέσιμα τόσο το iPad 5 όσο και το iPad Mini 2 πριν τα Χριστούγεννα, ενώ τονίζει ότι και τα 2 μοντέλα θα έχουν έναν A7X επεξεργαστή.

Αν το παραπάνω ισχύσει τελικά μιλάμε για μια τεράστια αναβάθμιση για το iPad Mini μιας και μέχρι στιγμής στην καρδιά του χτυπάει ο A5 επεξεργαστής του iPad 2. Επίσης μια τέτοια αναβάθμιση στον επεξεργαστή θα σηματοδοτήσει και την ύπαρξη μια Retina οθόνης για το νέο μοντέλο.

Σύμφωνα με την αναφορά του Kuo η Apple είχε σκοπό να ανακοινώσει τα νέα μοντέλα κάποια στιγμή μέσα στο 2014 αλλά φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και επίσπευσε τις διαδικασίες για ένα λανσάρισμα μέσα στο 2013 ειδικά μιας και ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ μεγάλος.

Σε όλα αυτά τα ευχάριστα υπάρχει και ένα δυσάρεστο μιας και ο Kuo προβλέπει ότι η Apple θα αυξήσει την τιμή του Retina iPad Mini ενώ μάλλον θα λανσάρει ένα φτηνότερο iPad Mini μέσα στο 2014.

Αν και υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην παραγωγή και των δύο tablet αυτή την στιγμή ο Kuo πιστεύει πως η Apple θα μας τα παρουσιάσει μέσα στον Οκτώβριο ή αρχές Νοεμβρίου.