Στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος η Apple θα κάνει την πρώτη της μεγάλη παρουσίαση μετά τον Οκτώβριο του 2012.

To σημερινό ”This should brighten everyone’s day” event θα λάβει χώρα στα κεντρικά της Apple στο Cupertino στο επονομαζόμενο Town Hall της εταιρείας, εκεί είχε γίνει και η παρουσίαση του iPhone 4S.

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Apple θα μας παρουσιάσει δύο iPhone και όχι ένα και έτσι αναμένουμε να δούμε τον διάδοχο του iPhone 5 το iPhone 5S καθώς και ένα ακόμη οικονομικότερο μοντέλο, με τα μάτια της Apple στραμμένα στην Κίνα, το iPhone 5C.

Ο CEO Tim Cook έχει ξεκινήσει όλα τα event της Apple και αυτό θα γίνει και σήμερα.

Θα εμφανιστεί και θα μας δώσει μια γενικότερη ενημέρωση και την συνολική εικόνα της Apple καθώς επίσης θα παρουσιάσει με αριθμούς την πορεία των πωλήσεων και την ικανοποίηση των καταναλωτών.

Επίσης θα τονίσει τις αξίες της Apple και το σκεπτικό της εταιρείας πίσω από την δημιουργία προϊόντων. Έπειτα ο Tim Cook θα παραδώσει την σκυτάλη στην ομάδα του και εκεί θα ξεκινήσουν οι σημαντικές ανακοινώσεις νέων προϊόντων O Craig Federighi, senior vice president of software, που εντυπωσίασε τους πάντες με την παρουσίαση του στο WWDC είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επωμιστεί τον ρόλο της παρουσίασης των τελευταίων νέων για το λογισμικό της Apple και μάλλον θα έχει και την συνεισφορά του, Eddy Cue.

Αναμένεται σε σειρά να μας παρουσιάσουν τα 10 ίσως σημαντικότερα χαρακτηριστικά του λογισμικού: Control Center, Notification Center, Multitasking, Camera, Photos, AirDrop, Safari, iTunes Radio, και Siri.

Οποιοδήποτε νέο χαρακτηριστικό θα το αφήσουν για ποιο μετά για να το παρουσιάσουν με τα νέα iPhones. Να τονίσουμε πως αν λάβουμε υπόψιν μας το πόσο σκληρά δουλεύει η Apple πάνω στο iOS 7 μάλλον δύσκολα θα δούμε κάποια νέα εφαρμογή η κάποιο μεγάλο update.

Αν υπάρχει μάλλον θα το κρατήσουν για ποιο μετά και για το επόμενο event της Apple. H iOS 7 gold master (GM) έκδοση για τους εγκεκριμένους προγραμματιστές μάλλον θα γίνει διαθέσιμη σήμερα λίγο μετά το τέλος του event.

Την κανονική διάθεση της την αναμένουμε αν λάβουμε υπόψιν μας και τα προηγούμενα χρόνια γύρω στις 18 Οκτωβρίου. Η Apple θα μας ανακοινώσει αυτές τις ημερομηνίες κατά την διάρκεια του event σήμερα.

Το μεγάλο ερώτημα φέτος είναι αν η Apple κάνει ταυτόχρονα διαθέσιμες και τις δύο εκδόσεις του iOS 7 τόσο δηλαδή για το iPad όσο και για το iPhone. Το έκανε πέρυσι με το iOS 6 αλλά για φέτος είμαστε πιο επιφυλακτικοί ειδικά μιας και οι φήμες θέλουν να έχουμε και ένα δεύτερο event αποκλειστικά για το iPad μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

O Tim Cook αναμένεται να ανέβει επί σκηνής ξανά και να μας παρουσιάσει και να μας κάνει ένα update σχετικά με την πορεία του iPhone 5 καθώς επίσης και για το νέο trade-in program που ξεκίνησε η Apple.

Εν συνεχεία ο Phil Schiller, senior vice president of worldwide marketing, θα μας πει περισσότερα. Στα τελευταία Keynotes o Schiller ήταν αυτός που μας παρουσίασε τα νέα προϊόντα της Apple. To ίδιο θα γίνει και φέτος. Αρχικά θα έχουμε μια παρουσίαση του iPhone 5 τονίζοντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αγάπησε ο κόσμος και μετά ο Schiller θα μας πει τι νέο και σημαντικό έχουμε αυτή την φορά με την μορφή αναβάθμισης.

Σίγουρα λοιπόν θα ακούσουμε για τον νέο A7 επεξεργαστή και το κατά πόσο ανώτερος είναι του Α6 αλλά και τι νέες δυνατότητες δίνει στο iPhone. H αυτονομία ίσως να είναι επίσης ένα θέμα που μπορεί να αναφερθεί.

Ο τομέας της φωτογραφίας θα είναι αρκετά σημαντικός σε ακόμη μια παρουσίαση iPhone και θα δοθεί ειδική έμφαση. Και μετα… σίγουρα θα έρθει η ώρα για το μεγάλο χαρακτηριστικό που δεν είναι άλλο από τον αισθητήρα δαχτυλικών.

Μάλλον θα έχουμε ένα βίντεο για αυτό το νέο αλλά και ίσως μια νέα διαφήμιση. Έπειτα μάλλον ο Tim Cook θα ανέβει επί σκηνής εκ νέου για να μας προετοιμάσει για το iPhone 5C και τους λόγους για τους οποίους η Apple για πρώτη φορά θα παρουσιάσει ένα δεύτερο μοντέλο. Ο Schiller εν συνεχεία θα μας το παρουσιάσει και μάλλον θα εστιάσει στα νέα του χρώματα μιας και η εν λόγω συσκευή δεν αναμένεται να έχει κάποιο νέο χαρακτηριστικό.

Επίσης ίσως ακούσουμε να ανακοινώνεται μια νέα χωρητικότητα για το iPhone 5S που θα αγγίζει τα 128GB καθώς επίσης θα μάθουμε τιμές και διαθεσιμότητα για τα νέα μοντέλα. Αναμένουμε την διαθεσιμότητα να ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αν περιμένετε τώρα να δείτε iPhone με περισσότερες ίντσες δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα και κατά πάσα πιθανότητα να δούμε κάτι τέτοιο του χρόνου στο iPhone 6.