Μετά από χρόνια προσμονής και ένα πραγματικό χείμμαρο φημών και διαρροών ειδικά το τελευταίο διάστημα η Apple μας παρουσίασε το οικονομικό της μοντέλο τελικά με το όνομα iPhone 5C.

Εσωτερικά του θα βρούμε το γνωστό σε όλους μας iPhone 5 με τον A6 επεξεργαστή ενώ επίσης έχουμε μια οθόνη Retina 4 ιντσών. Η κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής είναι επίσης ίδια με το iPhone 5 στα 8 megapixel, η εμπρόσθια ωστόσο αναβαθμίζεται και είναι μία FaceTime HD στα 1.9 megapixel.

Επίσης ενσωματώνει την έκδοση 4.0 τουBluetooth, dual-band 802.11a/b/g/n WiFi και μπαταρία του προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία από αυτή του iPhone 5 και πιο συγκεκριμένα έχουμε:

- 10 ώρες ομιλίας σε δίκτυο 3G

- 10 ώρες browsing σε WiFi και LTE δίκτυα

- 8 ώρες σε 3G δίκτυα

- 10 ώρες αναπαραγωγής video

- 40 ώρες αναπαραγωγής ήχου

Η νέα πρόταση της Apple μπορεί να μην καινοτομεί εσωτερικά αλλά εκεί που έχει δώσει μεγάλη βάση η εταιρεία είναι στο εξωτερικό της συσκευής. Αρχικά το iPhone 5C θα γίνει διαθέσιμο σε πέντε διαφορετικούς χρωματισμούς: πράσινο, λευκό, μπλε, ροζ και κίτρινο.

Είναι εξωτερικά κατασκευασμένο από πολυκαρβονικό υλικό, ενισχυμένο με ατσάλι στο εσωτερικό του με σκοπό ο μεταλλικός σκελετός του να λειτουργεί ως μια κεραία. Το μπροστινό μέρος είναι εξ ολοκλήρου από γυαλί σε μαύρο χρώμα ενώ στο πίσω μέρος και οι πλαϊνές επιφάνειες της συσκευής αποτελούν ένα ενιαίο κομμάτι ώστε να μην είναι ορατές οι ενώσεις του πλαστικού του όπως δηλαδή έχουμε δει να κατασκευάζονται και τα γνωστά σε όλους μας MacBook Pro και Air.

Η νέα αυτή πρόταση της Apple έρχεται μαζί με θήκες από μαλακή σιλικόνη, με κυκλικές οπές στο πίσω μέρος τους, ώστε να είναι ορατό και το αρχικό χρώμα της συσκευής. Η θήκες θα είναι διαθέσιμες προς $29 η κάθε μία ενώ θα προσφέρουν έναν τεράστιο χρωματικό συνδυασμό που θα φτάνει το 30.

Οι προπαραγγελίες για τη συσκευή θα ξεκινήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμη από τις 20 του τρέχοντος μήνα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Πουέρτο Ρίκο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι τιμές του iPhone 5C στη Γερμανία, είναι: Το μοντέλο των 16GB στα 599 ευρώ Το μοντέλο των 32 GB στα 699 ευρώ (Η τιμή του μοντέλο των 16GB του iPhone 5C λοιπόν είναι κατά 100 ευρώ χαμηλότερη από την αντίστοιχη του iPhone 5S)

TAGS