Το iOS της Apple έχει το Siri και το Android έχει το Google Now. Τα Windows Phone όμως δεν έχουν για την ώρα κάποιον "ψηφιακό προσωπικό βοηθό". Αυτό όμως θα αλλάξει στην έκδοση 8.1 των WP, αφού η Microsoft έχει μεριμνήσει να καλύψει το κενό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ZDNet και του WMPoweruser, στην επόμενη έκδοση των Windows Phone θα συμπεριλαμβάνεται και η Cortana, της οποίας οι καταβολές βρίσκονται στο video game του Xbox, Halo.
 
Από τη Microsoft δήλωσαν πως δεν έχουν να σχολιάσουν κάτι σχετικά, αλλά οι φήμες για τον ψηφιακό βοηθό που θα λειτουργεί με φωνητικές εντολές στα Windows Phone 8.1, έχουν ξεκινήσει να δημοσιεύονται ήδη από τον Ιούνιο.
 
Τον Ιούλιο δε, στέλεχος της Bing είχε δηλώσει πως η Microsoft δεν θα διαθέσει στους χρήστες απλώς έναν ανταγωνιστή τής Siri, αλλά θα κάνει την κίνησή της όταν έχει να τους προσφέρει κάτι πραγματικά επαναστατικό. Πρόσθεσε δε πως εργάζονται πολύ εντατικά για αυτό το σκοπό.
 
Όπως αναφέρει το ZDNet, η Cortana θα έχει ανάλογη συμπεριφορά με αυτή που έχει στο Halo. Θα μαθαίνει και θα προσαρμόζεται στις συνήθειες του χρήστη, ενώ θα τον συνοδεύει εκτός από το smartphone του και στοWindows PC του αλλά και στο Xbox.
 
H Microsoft για την υλοποίηση της Cortana έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογίες από την εταιρεία TellMe, την οποία εξαγόρασε το 2007.
Το 2009, με την αξιοποίηση αντίστοιχων τεχνολογιών είχε δημιουργήσει την πρώτη εφαρμογή για Windows Mobile μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούσαν να υπαγορεύσουν στη συσκευή γραπτά μηνύματα, να καλέσουν τηλεφωνικούς αριθμούς και να ψάξουν στο Internet  με φωνητικές εντολές.
 
 

TAGS