Για το Facebook οι μισές καταγγελίες στη γραμμή SafeLine

Για το Facebook οι μισές καταγγελίες στη γραμμή SafeLine

Αποκλειστικά στο Facebook αφορούσαν σχεδόν οι μισές καταγγελίες που δέχτηκε η ανοιχτή γραμμή καταγγελιών SafeLine κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Όπως επισημαίνει το Κέντρο, το Facebook έχει γίνει πόλος έλξης διαφόρων παράνομων δραστηριοτήτων. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν σε κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης, με στόχο την παραβίαση του προφίλ των χρηστών.

Παρουσιάζονται, επίσης, κρούσματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber-bullying) τόσο σε ανήλικους όσο και σε ενήλικους.

Συχνό φαινόμενο είναι και η αναδημοσίευση φωτογραφικού υλικού μελών, χωρίς την άδεια των τελευταίων, με αποτέλεσμα φωτογραφίες μελών να εμφανίζονται σε άλλες σελίδες χωρίς την έγκριση ή την άδεια των απεικονιζόμενων, αφού πρώτα έχουν κλαπεί από το Facebook. 

Μετά τη λήψη μιας τέτοιας καταγγελίας, η SafeLine ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικά η απομάκρυνση του περιεχομένου. Εφόσον γίνει εξακρίβωση του παράνομου περιεχομένου μετά την επεξεργασία της καταγγελίας, η SafeLine προωθεί το περιεχόμενο και την καταγγελία απευθείας στους διαχειριστές του Facebook.  Κάποιες από τις καταγγελίες προωθούνται στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο