Σίγουρα όλοι θα έχετε διαβάσει τεχνολογικά sites και θα έχετε ακούσει αρκετούς αρθογράφους που ειδικεύονται σε θέματα της Apple αλλά και αναλυτές να είναι ιδιαίτερα ευερέθιστοι για το iPhone 5C και ειδικά για την τιμή του.

Δεν είναι εξάλου λίγες οι φορές που και εμείς οι ίδιοι θα παραδεχτούμε πως το iPhone 5C δεν είναι τίποτα άλλο από ένα iPhone 5 με λίγο καλύτερη FaceTime, εμπρόσθια κάμερα, και λίγο μεγαλύτερη μπαταρία σε ένα υψηλού επιπέδου από άποψη ποιότητας πλαστικό περίβλημα.

Πολλοί αναρωτηθήκαμε γιατί η Apple και ο Tim Cook έκανε μια τέτοια κίνηση και ακόμη περισσότερο γιατί το κοστολόγησε τόσο υψηλά που έκανε τον όρο “οικονομικό¨να μοίαζει τελείως ειρωνικός.

Το iMore ρίχνει σήμερα λίγο φως σε αυτή την φαινομενική έλλειψη λογικής της Apple και ομολογουμένος τα επιχειρήματα είναι αρκετά δυνατά και αποδεικνιούν αν όντως επαληθευτούν πως το iPhone 5C θα κανει πολύ καλές πωλήσεις παρά τα όσα ακούγονται.

1. Ο απλός καταναλωτής δεν ενδιαφέρεται 

Η Apple πουλάει τα περισσότερα iPhones σε απλούς καταναλωτές. Ανθρώπους που δεν ψάχνονται στο διαδίκτυο για τα τελευταία νέα για την Apple και για όλες τις τελευταίες πληροφορίες γύρω από την εταιρεία. Ανθρώπους που δεν διαβάζουν σε καθημερινή βάση το AppleWorldHellas ή οποιοδήποτε άλλο site και φόρουμ για την Apple η κάποιο γενικό τεχνολογικό blog.

Είναι οι καταναλωτές αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για το το iPhone 5C έχει χαρακτηριστικά που επαναλαμβάνονται ή όχι ή για το αν στην ουσία έχουμε το περσινό μοντέλο με τον ίδιο επεξεργαστή.

Η κατηγορία αυτή θα πάει στο μαγαζί γιατί έληξε το συμβόλαιο τους ή γιατί το κινητό τους έσπασε και απλά θα αγοράσουν ένα νέο που θα τους κάνει αίσθηση στο μάτι. Οι περισσότεροι αν έχουν ήδη iPhone θα προτιμήσουν να παραμείνουν σε αυτό αγοράζοντας απλά ένα νέο μοντέλο ή και δεν είναι λίγοι πιστέψτε μας θα έχουν απογοητευτεί από κάποια άλλη εταιρεία και θα θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της απλότητας που ακούνε τόσο καιρό ότι προσφέρει ένα iPhone.

Αυτό που θα ακούσουν και τους ενδιαφέρει είναι πως είναι το τελευταίο μοντέλο, έρχεται σε διαφορετικά χρώματα και φυσικά μπορεί να κάνει κλήσεις και έχει το App Store.

2. Συγκριτική αγορά

Μια μερίδα των καταναλωτών σίγουρα θα συγκρίνει το iPhone 5C με το iPhone 5S. Και κάποιοι από αυτούς θα παρατηρήσουν πως το iPhone 5C υπολείπεται χαρακτηριστικών του 5S και θα μπουν στην λογική περισσότερες και αναβαθμισμένες λειτουργίες σημαίνει περισσότερα λεφτά.

Πολλοί όμως θα θέλουν και μια καθαρή αξία για τα λεφτά τους. Έτσι δεν πρόκειται ή δεν μπορούν να δαπανήσουν τα 100+ ευρώ για να πάνε στο iPhone 5S. Για αυτούς το ιδανικό μοντέλο θα είναι το iPhone 5C ή αν θέλουν κάτι ακόμη πιο οικονομικό θα πάνε και στο iPhone 4S που θα δεχτεί και το iOS 7 και παραμένει ακόμη και σήμερα μια αξιοπρεπή συσκευή.

Επίσης οι χρωματικές επιλογές και οι χρωματικοί συνδυασμοί των θηκών του iPhone 5C θα συγκινήσουν και μια μερίδα καταναλωτών που το iPhone αποτελεί προέκταση της περσόνας και της εικόνας τους.

Τέλος το iPhone 5C προσφέρει πολλούς λόγους για να το προτιμήσει κάποιος από το iPhone 4S, μην νομίζετε πως είναι τυχαίο που η Apple απέσυρε από την αγορά το iPhone 5 ενώ κράτησε το iPhone 4S. H μεγαλύτερη οθόνη αλλά και η LTE υποστήριξη μαζί με την καλύτερη κάμερα σε σύγκριση πάντα με το 4S θα κάνει αρκετούς να αγοράσουν το iPhone 5C.

Mην ξεχνάμε επίσης πως το iPhone 5C θα πουλήσει απλά και μόνο γιατί είναι ένα ακόμη iPhone!

TAGS