Το ανθρώπινο δυναμικό του αυξάνει το Twitter στο Δουβλίνο, ανακοινώνοντας τη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας.

Όπως δήλωσε ο Στίβεν Μακιντάιρ, managing director του Twitter για την Ιρλανδία, στα ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην ιρλανδική πρωτεύουσα, ήδη αναζητείται προσωπικό για πάνω από 30 τομείς, που περιλαμβάνουν το νομικό τμήμα, τους ανθρώπινους πόρους, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ κ.α.

Η εν λόγω κίνηση θα διπλασιάσει το προσωπικό των γραφείων της εταιρείας στο Δουβλίνο, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2014. Σύμφωνα με τον ιρλανδικό Independent, σε παρεμφερή κίνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί και το Facebook, που έχει ήδη 450 άτομα στο Δουβλίνο.

Δεν πρόκειται για τη μόνη αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που επιλέγει το Δουβλίνο για τα ευρωπαϊκά της κεντρικά, καθώς γραφεία στην πόλη διατηρούν γραφεία και  η Google, το Facebook, το LinkedIn, το eBay και η Yahoo. Η πόλη παρουσιάζεται ιδιαίτερα ελκυστική στις εν λόγω εταιρείες σε μεγάλο βαθμό λόγω του πιο «χαλαρού» καθεστώτος προστασίας δεδομένων που ισχύει στην Ιρλανδία, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.