«Στο εξής, δεν θα καλεί εσάς η μητέρα σας για τεχνική υποστήριξη, αλλά εμάς», υποσχέθηκε ο Τζεφ Μπέζος κατά την παρουσίαση δύο νέων ταχύτερων (τετραπύρηνα) και ελαφρύτερων (έως 311γρ) tablet Kindle Fire HDX. «Δεν θα πρέπει πλέον να φοβάστε να χρησιμοποιήσετε το tablet σας», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ιντερνετικού πολυκαταστήματος που προωθεί βιβλία, περιοδικά, ταινίες και μουσική μέσω των οικονομικών tablet του που «πίνουν» Mojito (μια έκδοση του Android, ειδικά για τα Kindle).

Τα Kindle Fire HDX έχουν το λεγόμενο «κουμπί πανικού», ή Mayday Button με το πάτημα του οποίου, ο χρήστης επικοινωνεί μέσω διαδικτύου με έναν εκπρόσωπο από την τεχνική υποστήριξη του Amazon, ο οποίος εμφανίζεται σε ένα μικρό παράθυρο βίντεο. 

Ο τεχνικός μπορεί να ελέγξει εξ αποστάσεως το Kindle Fire HDX για να επιλύσει τυχόν προβλήματα ή να υποδείξει βήμα προς βήμα στον χρήστη τι πρέπει να κάνει, να δώσει συμβουλές και προτάσεις. 

Ο φιλόδοξος στόχος του Amazon είναι να υπάρχει απόκριση σε κάθε κλήση SOS εντός 15 μόλις δευτερολέπτων, με τον Μπέζος να δηλώνει πως το Amazon εκπαιδεύει προσωπικό υποστήριξης κατά χιλιάδες. 

Η μεγαλύτερη πρόκληση αναμένεται την εορταστική περίοδο, οπότε το κατάστημα πουλάει παραδοσιακά την πλειονότητα των Kindle. «Θα είμαστε έτοιμοι», δηλώνει με αυτοπεποίθηση ο επιτυχημένος επιχειρηματίας που κατάφερε να επιβιώσει την περίοδο της λεγόμενης φούσκας του Διαδικτύου. Το Amazon έχει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υποστήριξης πελατών, μεταξύ των ιντερνετικών καταστημάτων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Τα Kindle που ακολουθούν το Kindle Fire HD είναι δύο και ονομάζονται Kindle Fire HDX. Το μικρότερο έχει διαγώνιο 7 ίντσες και το μεγαλύτερο 8,9 ίντσες. Το πρώτο θα κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου και το μεγαλύτερο θα ακολουθήσει στις 7 Νοεμβρίου 2013 στις ΗΠΑ για 229 δολάρια (16GB) και 379 δολάρια αντίστοιχα (επίσης 16GB). 

Αμφότερα συνδέονται στο Ίντερνετ μόνο μέσω Wi-Fi, αν και θα ακολουθήσουν μοντέλα ικανά να αξιοποιούν απευθείας τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, το Amazon ρίχνει την τιμή του Fire HD στα 139 δολάρια αν και μειώνοντας την διαθέσιμη χωρητικότητα από τα 16GB στα 8GB (το μεγαλύτερο κόστιζε 199 δολάρια). Τα νέα Kindle Fire HD βασίζονται σε έναν από τους ισχυρότερους επεξεργαστές για tablet, δηλαδή τον τετραπύρηνο Snapdragon 800 της Qualcomm.