Μία αναβάθμιση στο εργαλείο αναζήτησής του, Graph Search, ανακοίνωσε το Facebook τη Δευτέρα, η οποία θα επιτρέπει την αναζήτηση για συγκεκριμένα θέματα συζήτησης που περιλαμβάνονται σε status updates, σχόλια και δημοσιεύσεις.

Επίσης, στο πλαίσιο του εν λόγω update ο χρήστης θα μπορεί να θέτει και χρονικούς όρους αναζήτησης, καθώς και άλλες παραμέτρους, που εξειδικεύουν περισσότερο την αναζήτηση.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση, η οποία γίνεται σταδιακά διαθέσιμη, καθιστά το Facebook ικανότερο να ανταποκριθεί στα δεδομένα των ζωντανών συζητήσεων, έναν τομέα στον οποίο υστερεί σε σχέση με άλλα δίκτυα, όπως το Twitter. Γενικότερα, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο φαίνεται να δραστηριοποιείται έντονα στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας υπογράψει συμφωνία με την FOX Sports για την προώθηση υλικού και συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα στο Facebook και σχετίζονται με τα προβαλλόμενα αθλητικά γεγονότα και προσθέτοντας νέα στοιχεία, όπως αναζητήσιμα hashtags για να κάνει ευκολότερο τον εντοπισμό θεμάτων ενδιαφέροντος.

Αντίστοιχες κινήσεις κάνει και το Twitter, υπογράφοντας συμφωνίες με το CBS και το NFL, που αναμένεται να οδηγήσουν στη δυνατότητα προβολής ζωντανού βίντεο  στη «ροή» του.

TAGS