Αρκεί μια αλήθεια για να σβήσει όλες τις φήμες έλεγε κάποιος σοφός και χθες στην παρουσίαση του iPad2 είχαμε όχι μια αλλά δύο αλήθειες.Η πρώτη ήταν η επανεμφάνιση του Steve Jobs που διάφορα sites και δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες του έδιναν το πολύ 4-5 εβδομάδες ζωή.Η δεύτερη αλήθεια είναι η σημαντική αναβάθμιση του iPad 2 παρά τα εκατοντάδες σχόλια τις προηγούμενες μέρες ότι το iPad 2 θα είναι μια μικρή αναβάθμιση εν όψη του iPad 3.

Όπως είπε ο Jobs το 2011 θα είναι η χρόνια του iPad2 οπότε τέλος και αυτές οι φήμες.

Ως προς την ουσία της αναβάθμισης τώρα η συσκευή είναι λεπτότερη και ταυτόχρονα ελαφρύτερη από το πρώτο iPad. Το πάχος από τα 13,4 χιλιοστά έχει μειωθεί στα 8,8 χιλιοστά και το βάρος της βασικής έκδοσης με Wi-Fi από τα 680 γραμμάρια, βρίσκεται στα 601 γραμμάρια.
steveΣε επίπεδο hardware ο επεξεργαστής ενός πυρήνα Apple A4 έχει αντικατασταθεί με τον Apple A5 ο οποίος διαθέτει δύο επεξεργαστικούς πυρήνες και σύμφωνα με την Apple αποδίδει περίπου 2 φορές καλύτερα.

Το νέο iPad διαθέτει μια κάμερα εμπρός ανάλυσης VGA για χρήση με το FaceTime και μια κάμερα στην πίσω πλευρά  η οποία φωτογραφίζει με 5x zoom, αλλά και καταγράφει video με ανάλυση HD στα 720p.

Στο νέο iPad έχει προστεθεί γυροσκόπιο 3 αξόνων ενώ όπως υποστηρίζει η Apple  το κύκλωμα γραφικών του iPad 2,αποδίδει μέχρι και εννέα φορές ταχύτερα από το αντίστοιχο του προηγούμενου μοντέλου.

Το iPad 2 θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 11 Μαρτίου ενώ με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση του Steve Jobs

στις 26 Μαρτίου θα βρίσκεται και στα ράφια των καταστημάτων ηλεκτρονικών στην Ελλάδα. Και εκτός από το κλασικό μαύρο χρώμα θα κυκλοφορήσει και σε Λευκό!

Τα αξεσουάρ

overview_gyro_20110302Μαζί με το iPad 2 παρουσιάστηκε η smart cover από πολυουρεθάνη ή δέρμα που οχι  μόνο προστατεύει την συσκευή αλλά διπλώνει πανεύκολα χάρη σε ενσωματωμένους μαγνήτες και μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε stand για το iPad ενω η ενεργοποίηση η απενεργοποίηση της οθόνης γίνεται με την smart caver.

Το iOS 4.3

Μαζί με το iPad 2 στις 11 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει και το iOS 4.3. Η νέα έκδοση έχει αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες οπως πιο γρήγορο safari, βελτιωμένο air play και iTunes home sharing.

Στις 11 Μαρτίου θα είναι επίσης διαθέσιμο το iMovie που μετατρέπει τον iPad σε συσκευή επεξεργασίας video με τις δυνατότητες και την ευχρηστία του iMovie. Η τιμή διάθεσης θα είναι 4,99 δολάρια.