Οι κάτοχοι Iphone έχουν σίγουρα κάποια στιγμή – έστω και κατά λάθος – συνομιλήσει με τη Siri, πατώντας το κεντρικό κουμπί της συσκευής τους. Ποια είναι όμως η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη... φωνητική βοηθό της Apple;

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να μαντέψουν πώς τη λένε και πώς είναι εμφανισιακά, αλλά η «αποκάλυψή» της θα διαλύσει κάθε απορία και περιέργεια.

Η Susan Bennett, λοιπόν, η φωνή μέσα από τις συσκευές της Apple, είναι μία ηθοποιός από ένα προάστιο της Atlanta, που πριν από 8 χρόνια, έκανε ηχογραφήσεις για έναν άγνωστο πελάτη και ούτε η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια στιγμή θα έφτανε σε σημείο να «εξυπηρετεί» περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους, από τη μέρα που η Siri εμφανίστηκε στο iPhone 4S στις 4 Οκτωβρίου του 2011.

Για τέσσερις ώρες κάθε μέρα ολόκληρο τον Ιούλιο του 2005, η 64χρονη σήμερα Bennett διάβαζε εκατοντάδες φράσεις και προτάσεις που επέτρεψε την Apple να βγάλει φωνήεντα, σύμφωνα, συλλαβές και διφθόγγους, προτού αρχίσει η εταιρεία να «παίζει» με την προφορά και την ταχύτητα της.
  
«Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που απλά μπορούν να διαβάζουν με τις ώρες, και δεν έχουν πρόβλημα. Εγώ βαριέμαι πολύ... Οπότε κάνω διαλείμματα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μερικές φορές η Siri ακούγεται ότι... βαριέται!», δήλωσε η Bennett στο CNN. «Οι ήχοι μπορεί να έχουν ηχογραφηθεί τα τελευταία 15 λεπτά».

 

TAGS