Η Mad Catz ανακοίνωσε μία νέα κονσόλα βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Android: Mojo Android MicroConsole και η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 Δεκεμβρίου, στην τιμή των 249.99 ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία η εν λόγω κονσόλα προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό (Ouya). Το σύστημα ενσωματώνει επεξεργαστή Tegra 4 στα 1.8GHz, 16GB εσωτερική μνήμη και 2GB μνήμη RAM. Επιπλέον η Mad Catz τονίζει ότι η κονσόλα έρχεται με προ-εγκατεστημένα τα Google Play και Nvidia TegraZone apps, ενώ είναι καταχωρημένη ως μία βασική συσκευή Android (τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean), κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες που έχουν ήδη αγοράσει εφαρμογές από τα εν λόγω καταστήματα μπορούν να συνδεθούν με τα υπάρχοντα στοιχεία τους και να τις κατεβάσουν ξανά χωρίς να είναι αναγκαία μία δεύτερη αγορά. 

Επίσης, η Mojo διαθέτει μια οθόνη αφής, που σημαίνει ότι πολλά παιχνίδια δεν θα είναι εγγενώς συμβατά, αλλά θα υποστηρίζει mouse control και οι παίκτες θα μπορούν να μετακινήσουν τον κέρσορα του ποντικιού με τα αναλογικά sticks. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την διάθεση της κονσόλας και στις υπόλοιπες αγορές.

TAGS