Κάποτε οι άνθρωποι έστελναν καρτ-ποστάλ από τον τόπο των διακοπών τους για να πουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα πόσο καλά περνούν – ή… για να τα κάνουν να ζηλέψουν.

Ωστόσο, από τότε που μπήκαν στη ζωή μας τα κινητά τηλέφωνα και, κατόπιν, η επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου (από τα email ώς το facebook) οι κάρτες μέσω ταχυδρομείου τείνουν να εκλείψουν. Ίσως, όμως, όχι οριστικά: χάρη στην τεχνολογία - η οποία ευθύνεται για την «εξαφάνιση» της παραδοσιακής αλληλογραφίας - οι καρτ ποστάλ ίσως ξαναζήσουν νέες στιγμές δόξας.

Μια νέα εφαρμογή (app) επιτρέπει στους χρήστες iPhone να τραβήξουν μια φωτογραφία και στη συνέχεια να την στείλουν τυπωμένη με το ταχυδρομείο ως καρτ ποστάλ, χωρίς οι ίδιοι να κάνουν τίποτε απολύτως – ούτε καν να την τυπώσουν. Ακόμη, οι χρήστες είναι σε θέση να γράψουν ένα σύντομο μήνυμα στο πίσω μέρος της κάρτας.

Η καρτ-ποστάλ εκτυπώνεται στους σέρβερ της εταιρείας που δημιούργησε την εφαρμογή και στη συνέχεια αποστέλλεται στη διεύθυνση που ορίζει ο χρήστης (λειτουργεί μόνο στη Βρετανία).

Η εφαρμογή, που ονομάζεται Ps Postcards, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που στέλνουν καρτ-ποστάλ. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι μόνο το 16% των παραθεριστών στέλνουν σήμερα κάρτες. Αντ’ αυτού, προτιμούν να στέλνουν φωτογραφίες μέσω email ή να τις ανεβάζουν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Οι κάρτες μπορούν να δημιουργηθούν οπουδήποτε στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κινητό τηλέφωνο με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αν ο χρήστης βαριέται να τραβήξει φωτογραφία, μπορεί να διαλέξει από μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών από δημοφιλείς προορισμούς που διαθέτει η εφαρμογή.

Παρά το γεγονός ότι και άλλοι κατασκευαστές εφαρμογών έχουν λανσάρει παρόμοια apps, το Ps Postcards ισχυρίζεται ότι οι δικές του κάρτες είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στις παραδοσιακές καρτ-ποστάλ. Το κόστος κάθε κάρτας ανέρχεται στις 1,49 λίρες (περιλαμβάνονται τα ταχυδρομικά τέλη).

TAGS