Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού χρήστες με καλλιτεχνική φλέβα και τους φίλους της εφαρμογής Fresh Paint, η οποία εμπλουτίζεται περαιτέρω και κυκλοφορεί μαζί με τα Windows 8.1 στις 18 Οκτωβρίου.

Εκτός από την έκδοση για Windows 8.1, το Fresh Paint θα κυκλοφορήσει με ορισμένες από τις νέες δυνατότητες και στα κινητά στις 14 Οκτωβρίου.
 
Τα νέα χαρακτηριστικά της αναβαθμισμένης εφαρμογής απαριθμούνται αναλυτικά σε δημοσίευση στελέχους της Microsoft και περιλαμβάνουν αρκετές ενδιαφέρουσες προσθήκες.
 
Το interface της εφαρμογής απλοποιήθηκε ενώ προστέθηκε η δυνατότητα ζωγραφικής με νερομπογιές και ελαιοχρώματα με ρεαλιστικότερη υφή.
 
Επίσης έχει βελτιωθεί η ανταπόκριση στην πίεση της γραφίδας και έχει προστεθεί ένα νέο σετ ζωγραφικής με μολύβια.
 
Για όσους δεν ξέρουν από πού να αντλήσουν έμπνευση, η Μicrosoft εφοδίασε την εφαρμογή με την επιλογή “Inspire me” όπου κάποιος μπορεί να αναζητήσει μια εικόνα με το θέμα της επιλογής του και να εργαστεί πάνω σε αυτήν.
 
Το πιο επαναστατικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής ονομάζεται Canvas Pop! και ουσιαστικά επιτρέπει στους χρήστες να τυπώνουν και να μετατρέπουν τα δημιουργήματά τους σε πίνακες που μπορούν να διακοσμήσουν το σπίτι τους. Η εφαρμογή μάλιστα μπορεί να μετατρέπει σε καμβά ακόμα και έργα που έχουν δημιουργηθεί σε συσκευές με μικρές οθόνες, π.χ σε ένα smartphone.