Βίντεο, στο οποίο απεικονιζόταν ο αποκεφαλισμός μίας γυναίκας, αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το Facebook.

Ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα ευρύτερο σύνολο κριτηρίων προκειμένου να προσδιορίζεται πότε θα επιτρέπεται η ανάρτηση βίαιων βίντεο.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μία ημέρα μετά τη δημόσια κατακραυγή για την απόφαση να άρει την προσωρινή απαγόρευση εικόνων και βίντεο με βίαιο περιεχόμενο.

Το Facebook είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα επιτρέπεται η ανάρτηση βίαιων φωτογραφιών και βίντεο, εφόσον ο σκοπός αυτών είναι η αποδοκιμασία και όχι ο εκθειασμός τους.

«Όταν θα εξετάζουμε το περιεχόμενο για το οποίο μας έχουν κάνει αναφορά οι χρήστες, θα κοιτάζουμε πιο σφαιρικά το πλαίσιο γύρω από μια βίαιη εικόνα ή βίντεο. Δεύτερον, θα εξετάζουμε κατά πόσο το άτομο που ανήρτησε αυτό το περιεχόμενο το μοιράζεται με άλλους με υπευθυνότητα, όπως εάν συνοδεύεται από κάποια προειδοποίηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που κοινοποίησε την Τρίτη το Facebook.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, καταδίκασε την πολιτική του Facebook σημειώνοντας ότι «είναι ανεύθυνο να επιτρέπει την ανάρτηση βίντεο με τον αποκεφαλισμό μιας γυναίκας, ιδιαίτερα χωρίς αυτό να συνοδεύεται από οποιαδήποτε προειδοποίηση. Θα πρέπει να εξηγήσουν τις ενέργειές τους στους ανήσυχους γονείς», είπε.

TAGS