Σε ανανέωση της συνεργασίας της με το Twitter προχώρησε η Microsoft, προκειμένου να διασφαλίσει ότι στα αποτελέσματα της δικής της μηχανής αναζήτησης θα συνεχίσουν να εμφανίζονται και δημόσια tweet.

«Στο Bing θεωρούμε πως για κάθε αναζήτηση υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει», αναφέρεται στο σχετικό blog post. Η αναζήτηση στο Twitter γίνεται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, δηλώνει η ομάδα του Bing.

Στην λιτή ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο εταιρειών δεν αποσαφηνίζεται η διάρκεια της νέας συμφωνίας, είναι όμως φανερό ότι τα συμφέροντα είναι αμοιβαία, αφού και το Twitter έχει αναφερθεί στην συμβολή των μηχανών αναζήτησης γενικότερα στην αύξηση της επισκεψιμότητάς του στην αναφορά που δημοσίευσε πριν την πρώτη είσοδό του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το Bing επιστρέφει αποτελέσματα από το Facebook, το Twitter, το κοινωνικό δίκτυο ερωτοαπαντήσεων Quora και το Foursquare. Εάν ο χρήστης του Bing έχει συνδέσει τον λογαριασμό Microsoft (Bing) με τον λογαριασμό του στο Facebook, τότε σε κάθε αναζήτηση επιστρέφονται αποτελέσματα και "From Friends". Η επιλογή των αποτελεσμάτων γίνεται με βάση όχι μόνο τις λέξεις-κλειδιά της αναζήτησης αλλά και από τα Like, τις φωτογραφίες, τα post ή τα link που σχετίζονται με αυτές. Ωστόσο, μπορεί να μην εμφανίζονται σχετικά αποτελέσματα εάν τα Like, οι φωτογραφίες, τα post ή τα link έχουν ανέβει στο Facebook μία ή δύο ημέρες πριν την αναζήτηση. Επίσης, το Bing δεν μπορεί να παραβλέψει τις ρυθμίσεις απορρήτου που τυχόν έχουν θέσει «οι φίλοι» στο Facebook.

Για τα αποτελέσματα από το Twitter (και blog), το Bing τα εντάσσει κάτω από μια ενότητα την οποία ονομάζει From Social Networks γενικότερα και δηλώνει πως εμφανίζονται ακόμα και όταν ο χρήστης δεν έχει συνδέσει την μια υπηρεσία (Bing) με «τα άλλα» κοινωνικά δίκτυα.