Ενα αεροσκάφος που θα πετούσε από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη μέσα σε μία ώρα μοιάζει με επιστημονική φαντασία. Οπως φαίνεται, όμως, το σενάριο θα γίνει πραγματικότητα μέσα στην επόμενη δεκαετία. 

Πίσω από αυτή την ιδέα βρίσκεται η αμερικανική Lockheed Martin, εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια και συνεργάζεται με το αμερικανικό Πεντάγωνο. Οι ειδική μηχανικοί της εταιρείας δηλώνουν ότι βρήκαν λύση στο πρόβλημα που εμποδίζει την κατασκευή ενός αεροσκάφους ικανού να κινείται πάνω από τρεις φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου. 

Σύμφωνα με το «Εϊβιέσον Μάγκαζιν» το μυστικό βρίσκεται στην κατασκευή ενός κατασκοπευτικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους το οποίο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες Μαχ 6, δηλαδή έξι φορές την ταχύτητα του ήχου ή τρεις φορές την ταχύτητα του Concorde. Θα είναι επίσης δύο φορές πιο γρήγορο από το ταχύτερο αεροσκάφος που είναι το αναγνωριστικό SR 71 Blackbird, το οποίο έχει κατασκευάσει επίσης η Lockheed και το οποίο κινείται με ταχύτητες Μαχ 3,2. 

Η Lockheed της οποίας το αεροσκάφος SR 72 βαφτίστηκε «Παιδί του Μαύρου Πουλιού», υποστηρίζει ότι θα έχει κατασκευαστεί το πρωτότυπο ως το 2018, ενώ η ένταξη του νέου βασιλιά των αιθέρων στον αμερικανικό εναέριο στόλο υπολογίζεται να έχει πραγματοποιηθεί ως το 2030.