Έναν κορυφαίο Χιώτη επιστήμονα, το Σταμάτη Κριμιζή, θα φιλοξενήσει -τον ερχόμενο μήνα- το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης.

Ο επί χρόνια διευθυντής των ερευνητικών προγραμμάτων της NASA αστροφυσικός θα έρθει στις 15 Απριλίου στη Μυτιλήνη για να δώσει διάλεξη στους μαθητές του σχολείου. Σκοπός της επίσκεψης του αστροφυσικού είναι οι μαθητές του σχολείου να έρθουν κοντά στα μυστικά της διαστημικής τεχνολογίας.

Να σημειώσουμε ότι 30 μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, μαζί με τους καθηγητές τους Γιώργο Κοντέλλη και Ευριπίδη Χατζηπαρασκευά, "εισβάλλουν" στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και έχοντας τη σθεναρή στήριξη του σχολείου και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ετοιμάζουν ένα ρομπότ που θα διαχωρίζει υλικά προς ανακύκλωση.

Με αυτό θα διαγωνιστούν τον ερχόμενο Ιούνιο στην Αθήνα, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στόχος οι ομάδες που θα στείλει το σχολείο στο διαγωνισμό να διακριθούν, κι έτσι να πάρουν το δρόμο για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Όμως, ήδη κάποιοι μαθητές καταπλήσσουν με τις ρομποτικές δημιουργίες τους, φτιάχνοντας για παράδειγμα ρομπότ που μέσα σε λίγα λεπτά συναρμολογούν τον κύβο του Ρούμπικ.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης εκπλήσσει με πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο καθηγητής του σχολείου, Γιώργος Κοντέλλης, χαρακτηρίσθηκε ως "πρωτοπόρος δάσκαλος" στο διαγωνισμό της Microsoft για το 2008, με το εκπαιδευτικό παιχνίδι "Γαλιλαίος", ενώ πέρυσι ήταν η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα στον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Εκεί οι μαθητές του σχολείου γνωρίστηκαν και με τον κ. Κριμιζή.