Σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι κατέβασαν πειρατικά το Football Manager 2013 και η εταιρία ανάπτυξης δηλώνει ότι γνωρίζει την IP του κάθε ενός από αυτούς.

Μιλώντας στo πλαίσιo της London Games Conference 2013, ο παραγωγός του παιχνιδιού Miles Jacobson δήλωσε ότι επιτήδειοι κατάφεραν να «σπάσουν» το παιχνίδι το Μάιο του 2013, όμως το crack περιείχε ένα feature, το οποίο επέτρεψε στην Sports Interactive να γνωρίσει την IP όποιου το κατέβασε παράνομα. Ο μεγαλύτερος όγκος των «πειρατών» προέρχεται από την Κίνα, με 3.2 εκατομμύρια downloads. 

Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα από αυτά τα downloads έγινε μέσα από το Βατικανό. Παρόλα αυτά όμως ο Jacobson σχολίασε ότι είναι μάλλον κωμικό το να προσπαθήσει κάποιος να συγκρίνει την πειρατεία με την πωλήσεις που χάθηκαν. Είπε ότι μόλις το 1.74% των «πειρατών» θα αγόραζε το παιχνίδι εάν δεν έβρισκε crack, κάτι τι οποίο σημαίνει απώλειες $3,7 εκατομμυρίων. Με βάση υπολογισμούς, ο Jacobson πιστεύει ότι χάθηκαν 176.000 πιθανοί πελάτες λόγω του crack. Το 18% όσων κατέβασαν το παιχνίδι ασχολήθηκαν με αυτό περισσότερες από πέντε φορές, οπότε περίπου 1,8 εκατομμύρια χρήστες το απολαμβάνουν ακόμα δίχως να έχουν πληρώσει.