Σαν ιδέα θυμίζει τα HUD (Heads Up Display) των μαχητικών αεροσκαφών, ή κάτι που θα χρησιμοποιούσε ο ήρωας των κόμικ, Iron Man. Ωστόσο το HeadsUP! της NeXt, η οποία έχει απευθυνθεί στο Indiegogo για συγκέντρωση χρηματοδότησης, είναι πραγματικό.

«Ακούσατε ποτέ ο Τόνι Σταρκ (Iron Man) να γράφει μηνύματα στο κινητό ενώ οδηγάει; Ούτε εγώ. Για αυτό και φτιάξαμε το HeadsUP!, μία διάφανη οθόνη για το παρμπρίζ, η οποία συνεργάζεται με το smartphone σας» γράφει ο δημιουργός της συσκευής, Αρνάμπ Ρεϊτσαουντούρι.

Πρόκειται στην ουσία για μία διάφανη οθόνη η οποία προβάλλει λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου (μηνύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, email, πλοήγηση κ.α) στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στον οδηγό να χειρίζεται το τηλέφωνό του χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από την οδήγηση. Το HeadsUP! παρέχει τη δυνατότητα φωνητικής υπαγόρευσης και λειτουργιών που παραπέμπουν σε οθόνες αφής χωρίς άγγιγμα, μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης χειρονομιών.

Στόχος της εταιρείας είναι η συγκέντρωση του ποσού των 50.000 δολαρίων, και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 2.215, με 34 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το βασικό πλεονέκτημα της συσκευής είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί σε υπάρχοντα οχήματα, τη στιγμή που οι περισσότερες τεχνολογίες τέτοιου είδους οι οποίες βρίσκονται υπό ανάπτυξη προορίζονται για ενσωμάτωση σε νέα μοντέλα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Mashable, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν τίθεται θέμα νομιμότητας της χρήσης του, καθώς αστυνομίες πολιτειών στις ΗΠΑ κοιτούν επικριτικά τη χρήση παρεμφερών τεχνολογιών, όπως το Google Glass, κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ σε πολλές πολιτείες δραστηριότητες όπως το γράψιμο μηνυμάτων ενώ ο χρήστης του κινητού οδηγεί απαγορεύονται από τον νόμο.