Το Instagram θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα με περισσότερα από 150 εκατομμύρια μέλη τα οποία «ανεβάζουν» στην υπηρεσία καθημερινά εκατομμύρια φωτογραφίες τις οποίες έχουν πριν επεξεργαστεί πολύ γρήγορα με την προσθήκη ειδικών φίλτρων.

Τον Μάρτιο του 2012 η εφαρμογή έκανε την εμφάνισή της και στην πλατφόρμα του Android μετά την τεράστια επιτυχία που συνάντησε στο iOS, ενώ λίγο καιρό μετά εξαγοράστηκε από το Facebook έναντι 1 δισ. δολαρίων.

Η επίσημη έκδοση για την πλατφόρμα των Windows Phone διαθέτει την ένδειξη BETA αφού βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο, με αρκετά από τα χαρακτηριστικά που έχουμε συναντήσει στις εκδόσεις για iOS και Android να λείπουν. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η έλλειψη geotagging, η πλήρης περιστροφή της φωτογραφίας καθώς και η δυνατότητα λήψης μικρών βίντεο 15 δευτερολέπτων, μια υπηρεσία που παρουσίασε σχετικά πρόσφατα το Instagram. Οι ελλείψεις αυτές όπως αναφέρει το Instagram θα αποτελέσουν παρελθόν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα μόλις αφαιρεθεί και η ένδειξη BETA από τον τίτλο της εφαρμογής.

Όπως αναμενόταν πάντως, η εφαρμογή χρησιμοποιεί αρκετές από τις δυνατότητες της Windows Phone πλατφόρμας, όπως τα Live Tiles και fast resume.

TAGS