Τεράστια είναι η διείσδυση της χρήσης smartphones στην καθημερινή ζωή σε όλο τον πλανήτη, καθώς, σύμφωνα με έρευνα της BI Intelligence, συνδρομητικής υπηρεσίας ερευνών του Business Insider, στα τέλη του 2013, το 22% του συνόλου του πληθυσμού της Γης θα κατέχει smartphone.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για tablets είναι 6% και για PC 20%.

Όπως έδειξε η έρευνα, η στιγμή κατά την οποία η κατοχή smartphone κατά κεφαλήν ξεπέρασε αυτή των PC εντοπίζεται κάπου κατά τα μέσα του 2012. Αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ η διείσδυση των smartphones συνεχίζει να επιταχύνεται, δεν συμβαίνει το ίδιο στην περίπτωση των προσωπικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, η αύξηση σε συσκευές από το 2009, (που η αντίστοιχη διείσδυση ήταν 5%) αντιστοιχεί σε 1,3 δισεκατομμύρια τηλέφωνα μέσα σε τέσσερα χρόνια. Κατά μέσο όρο, στα τέλη του έτους θα αντιστοιχούν δύο smartphones σε κάθε εννέα ανθρώπους. Επίσης, ακόμα ταχύτερη φαίνεται να είναι η αύξηση των tablets: τη στιγμή που τα smartphones χρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια για να φτάσουν, από την στιγμή που εμφανίστηκαν στην αγορά, σε διείσδυση επιπέδου 6% παγκοσμίως, τα tablets πέτυχαν το ίδιο ποσοστό μέσα σε διάστημα δύο ετών. Όσον αφορά στα PC, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν αύξηση 6% μέσα στα τελευταία έξι χρόνια.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, οι συγκεκριμένοι δείκτες δεν παρέχουν ακριβή στοιχεία όσον αφορά μεμονωμένες αγορές, καθώς σε κάποιες χώρες οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας αντιστοιχούν στο 100% του πληθυσμού, καθώς πολλοί χρήστες κατέχουν άνω του ενός κινητά. Επίσης, είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι μοιράζονται tablets, οπότε και θεωρούν τους εαυτούς τους κατόχους tablet, ακόμη και αν δεν υπολογίζονται στα «κατά κεφαλήν» δεδομένα.