Η Mozilla σχεδίασε μία νέα browsing τεχνολογία, η οποία θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν online τίτλους χωρίς την ανάγκη επιπλέον plug-ins για την αναπαραγωγή τους.

Το Monster Madness Online, από τις Trendy Entertainment και Nom Nom Games, θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα χρησιμοποιεί το «asm.js» και θα τρέχει κατευθείαν από οποιοδήποτε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης (browser). Ο εν λόγω τίτλος θα βρίσκεται σε beta φάση μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάιο του 2014.

Αν και ορισμένες μηχανές -όπως είναι το Unity- επιτρέπουν ήδη την αναπαραγωγή περίπλοκων browser παιχνιδιών, ο Chief Technology Officer της Trendy Entertainment Jeremy Stieglitz τόνισε σε συνέντευξή του στο CVG, ότι τα τρία τέταρτα των εν δυνάμει «οπαδών» ενός παιχνιδιού χάνουν το ενδιαφέρον τους από την στιγμή που χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάποιο plug-in πριν αρχίσουν να διασκεδάζουν με αυτό.

«Φαίνεται πως οι casual web players δεν είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική εγκατάστασης ενός third party plug-in που μπορεί να μην γνωρίζουν τίποτα σχετικά με αυτό. Το asm.js υποστηρίζει επίσης περισσότερα λειτουργικά συστήματα σε σχέση με το Unity web plug-in, όπως είναι για παράδειγμα το Linux», τόνισε μεταξύ άλλων ο εν λόγω developer.

TAGS