Στην διάθεση των Ευρωπαίων φιλάθλων -και όχι μόνον- είναι από σήμερα τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2012 στο Λονδίνο.

Πρόκειται για περίπου 6,6 εκατομμύρια «μαγικά χαρτάκια» τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν μέχρι τις 26 Απριλίου μέσω της ιστοσελίδας www.tickets.london2012.com. Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά μόνο στους Ευρωπαίους, καθώς για τις υπόλοιπες ηπείρους θα ακολουθηθεί ανάλογη διάθεση, μέσω των αντίστοιχων Ολυμπιακών επιτροπών.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, Σεμπάστιαν Κόε «Οι ενδιαφερόμενοι έχουν στην διάθεση τους, όλες τις πληροφορίες για να προγραμματίσουν πως θα παρακολουθήσουν την διοργάνωση. Μπορούν να υπολογίσουν τον προϋπολογισμό τους και να αποφασίσουν τι θέλουν να δουν».

Οσον αφορά στην ζήτηση και την διάθεση των εισιτηρίων, οι διοργανωτές διευκρίνισαν ότι για τα αθλήματα ή τα αγωνίσματα όπου θα υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων, θα γίνει κλήρωση και δεν θα ισχύσει η σειρά προτεραιότητας.

Κατά την διάρκεια των 17 ημερών (27 Ιουλίου μέχρι 12 Αυγούστου 2012) στις οποίες θα διεξαχθεί η κορυφαία διοργάνωση, θα υπάρξουν 650 γεγονότα σε 26 αθλήματα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ζητήσουν εισιτήρια για το πολύ 20 γεγονότα.

Οσον αφορά στις τιμές κυμαίνονται από περίπου 20 λίρες Αγγλίας (για παράδειγμα για έναν αγώνα στον πρώτο γύρο του τουρνουά βόλεϊ) μέχρι 2012 λίρες για μία διακεκριμένη θέση στην τελετή έναρξης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κόε αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της «μαύρης αγοράς» που παρατηρείται σε κάθε σημαντική διοργάνωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν πω ότι δεν θα έχουμε μαύρη αγορά δεν θα με πιστέψει κανείς. Ομως ως οργανωτική επιτροπή, έχουμε κάνει ότι είναι δυνατόν για να περιορίσουμε τις πιθανότητες».