Πριν λίγες ημέρες ένα χρήστης είχε δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο ότι μπορεί να παραβιάσει τις γιγαντοθόνες που βρίσκονται στην Times Square μέσω του iPhone.

Συγκεκριμένα ο hacker ισχυρίζεται ότι συνδέοντας έναν πομπό στα ακουστικά του iPhone 4 μπορούσε να αναπαραγάγει οποιοδήποτε βίντεο ήθελε. Ο πομπός στέλνει το βίντεο στον video repeater και ο video repeater παρεμβάλει στο βίντεο που παίζεται σε οποιαδήποτε οθόνη βρίσκεται δίπλα. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της οθόνης, γιατί το βίντεο του hacker που παρεμβάλλεται θα διατηρήσει τις πραγματικές του διαστάσεις και το υπόλοιπο θα εμφανίζεται μαύρο στην οθόνη.

Αν παρακολουθήσετε όμως προσεκτικά το βίντεο τότε θα ανακαλύψετε ότι κάπου υπάρχει λάθος. Περίπου στο 35ο δευτερόλεπτο στο βίντεο θα δείτε ότι στα δεξιά του ανθρώπου που “τραβάει” το άλλο άτομο που μιλάει υπάρχει μια οθόνη που αχνοφαίνεται και προβάλει το βίντεο. Όπως υποστηρίζουν ειδικοί, το βίντεο είναι πολύ εύκολο να μονταριστεί και να γίνει πειστικό, ώστε να κερδίσει τους χρήστες. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να αφορά ένα διαφημιστικό κόλπο της εταιρείας Thinkmodo, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

TAGS