Η Google αγόρασε την Green Parrot Pictures, μια εταιρεία με ειδίκευση στις τεχνολογίες βελτίωσης video, πιθανότατα με στόχο να χρησιμοποιήσει τις «δημιουργίες» της στο δικό της YouTube.

Η Green Parrot Pictures ήταν μια εταιρεία που δήλωνε ειδίκευση στις τεχνολογίες βελτίωσης video, έχοντας αναπτύξει διαφορετικές προτάσεις που αναλάμβαναν να «καθαρίσουν», «σταθεροποιήσουν» ή και «επιχρωματίσουν» ήδη υπάρχοντα videos. Το «ήταν» αναφέρεται, φυσικά, στο ότι η εταιρεία δεν υφίσταται πια – τουλάχιστον, όχι ως «ανεξάρτητη οντότητα», όπως μέχρι πρόσφατα, αφού εξαγοράσθηκε από την Google.

Το πιθανότερο είναι πως η μεγάλη εταιρεία του Internet θα αξιοποιήσει τις τεχνολογίες της Green Parrot Pictures για να «αναβαθμίσει» το YouTube, χαρίζοντας του νέες δυνατότητες βελτίωσης της εμφάνισης των videos που ανεβάζουν οι χρήστες – και τα οποία, αφού προέρχονται από ερασιτέχνες και, τις περισσότερες φορές, απλό «καταναλωτικό» εξοπλισμό, δεν έχουν και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Τίποτα, όμως, δεν αποκλείει να δούμε λύσεις όπως το stabilizer της Green Parrot Pictures, που εξαφανίζει το ενοχλητικό «κούνημα» από τα videos, να ενσωματώνεται με κάποιο τρόπο ακόμη και στο Android, ως «αντιμέτρο» για το «θόλωμα» και τα «σπασίματα», εξαιτίας της κίνησης των χεριών του χρήστη, στις λήψεις μέσω των καμερών των σύγχρονων smartphones.