Το νέο Galaxy Tab3 Lite με οθόνη 7 ιντσών παρουσίασε η Samsung. Η συσκευή συνδυάζει τη μοναδική εμπειρία της σειράς Galaxy Tab3 με νέο και πιο λεπτό σχεδιασμό. 

Εφοδιασμένο με μια σειρά από αναβαθμισμένες λειτουργίες και υπηρεσίες, το Galaxy Tab3 Lite προσφέρει στο χρήστη μια σειρά από τρόπους που τον βοηθούν να αιχμαλωτίσει, να δει, να ακούσει, να δημιουργήσει και να μοιραστεί περιεχόμενο με άλλους, χωρίς συμβιβασμούς. 

Διαθέτει λεπτό σχεδιασμό, είναι ελαφρύ και με μικρό πλαίσιο, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και με το ένα χέρι. Η μεγάλης διάρκειας μπαταρία 3.600mAh μεγιστοποιεί τη φορητότητα, και επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθήσει έως και 8 ώρες video playback χωρίς φορτιστή. 

Η οθόνη 7 ιντσών του Galaxy Tab3 Lite διαθέτει τη βέλτιστη ανάλυση, προκειμένου να προσφέρει στο χρήστη μια ακόμη καλύτερη εμπειρία θέασης. Η μπάρα μενού βρίσκεται πάνω στο πλαίσιο, αντί για την οθόνη, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την εμπειρία ευρείας οθόνης της συσκευής.

Ο ισχυρός διπύρηνος επεξεργαστής 1.2GHz διασφαλίζει μια αδιάκοπτη εμπειρία πολυμέσων για το χρήστη όσο παίζει παιχνίδια, παρακολουθεί βίντεο, ή φορτώνει ιστοσελίδες. Επιπλέον, η συσκευή διαθέτει στο πίσω μέρος κάμερα 2 megapixels, με λειτουργίες, όπως Smile Shot, με την οποία η κάμερα φωτογραφίζει αυτόματα, όταν ανιχνεύσει ένα χαμόγελο, Shoot & Share που επιτρέπει στο χρήστη να μοιράζεται φωτογραφίες αμέσως μετά τη λήψη τους και Panorama Shot που δίνει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει αγαπημένα τοπία σε πανοραμικό πλάνο. 

Το Galaxy Tab3 Lite διαθέτει μια σειρά από δημοφιλείς υπηρεσίες μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν, να επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν. Πιο συγκεκριμένα το Samsung Apps που δίνει πρόσβαση σε περισσότερες από 30.000 εφαρμογές, πολλές εκ των οποίων είναι σχεδιασμένες ειδικά για το Galaxy Tab3 Lite. Ακόμη το Samsung Link που δίνει στο χρήστη για περιεχόμενο Share & play σε διάφορες έξυπνες συσκευές οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε στιγμή.

Το Galaxy Tab3 Lite θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε μαύρο και λευκό χρώμα το Φεβρουάριο του 2014.