Ο CEO της Apple, Tim Cook, σε αναφορά που δημοσιεύτηκε στη The Wall Street Journal αποκάλυψε πως: 

Η εταιρεία δουλεύει σκληρά στην παραγωγή συσκευών που κάθε «λογικός» άνθρωπος θα μπορούσε να θεωρήσει πως δημιουργείται μια νέα κατηγορία προϊόντων από αυτές. Με άλλα λόγια φαίνεται πως η Apple μπορεί τελικά να ετοιμάζει προϊόντα, τα οποία θα δημιουργήσουν νέες κατηγορίες προϊόντων στην αγορά.

Αναφορικά με το θέμα «νέες κατηγορίες προϊόντων» θα μπορούσαμε να σημειώσουμε συσκευές που μπορούμε να φορέσουμε, καινοτομίες στις ηλεκτρονικές αγορές και hardware το οποίο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα και ό,τι άλλο η Apple έχει στα πλάνα της να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό.

Η συγκεκριμένη αναφορά επιβεβαιώνει το γράμμα του Tim Cook σχετικά με πολλά νέα Apple προϊόντα για το 2014 και μένει να δούμε τι καινοτόμο θα παρουσιάσει φέτος η εταιρεία του Cupertino.

Επόμενο ήταν ο Tim Cook να δεχτεί πιέσεις σχετικά με την αποκάλυψη περαιτέρω λεπτομεριών, με τον ίδιο να απαντάει πως δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δηλώσουν κάτι παραπάνω από το ότι δουλεύουν επάνω σε πραγματικά υπέροχα προϊόντα, εντείνοντας την αγωνία ακόμα περισσότερο.

Μιας και είναι άγνωστο για το αν πρόκειται για βελτιώσεις ήδη υπάρχοντων προϊόντων ή για υπηρεσίες και προϊόντα τα οποία κανένας δεν έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως ο CEO της Apple θεωρεί ακόμα την εταιρεία ότι έχει ακόμα περιθώρια ανάπτυξης, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την διεύρυνση του μεριδίου αγοράς με προϊόντα όπως το iPhone, στο οποίο βλέπει περιθώρια εξέλιξης της Apple μέσα από αυτό.

Επιπλέον, επισήμανε πως η εταιρεία επικεντρώνεται στο να παράγει ποιοτικά προϊόντα από το να παράγει μαζικά, θυσιάζοντας την ποιότητα των συσκευών της.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και ο ίδιος, κύριο μέλημα της Apple είναι να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, βάζοντας τον αριθμό των πωλήσεων σε δεύτερη μοίρα, και πως η Apple δε θα παράγει προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας μόνο και μόνο για να αποκομίσει κέρδος.

TAGS