16 Δεκεμβρίου 2010 – 31 Ιανουαρίου 2011 * Δευτέρα - Κυριακή 10:00-22:00, εκτός Τρίτης (το Δεκέμβριο 2010 θα λειτουργεί και τις Τρίτες)

Μια έκθεση διαφορετική από όλες τις άλλες, η διεθνούς φήμης έκθεση 'Game on 2' επισκέπτεται τη χώρα μας για να λύσει όλες τις απορίες για την ιστορία και την εξέλιξη των video games, αλλά και να μας μυήσει στον ψηφιακό τους κόσμο.

Η πρωτότυπη αυτή έκθεση απολαμβάνει παγκόσμια αποδοχή, έχοντας ήδη προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες σε μεγάλες πόλεις όπως η Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Σιάτλ, το Τελ Αβίβ, το Σικάγο, το Ελσίνκι και το Εδιμβούργο.

H 'Game on 2.0' δεν είναι μια απλή έκθεση για video games, αλλά ένα περιπετειώδες δια- δραστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν και να γνωρίσουν την ιστορία των πιο δημοφιλών video games από τις αρχές του 60 έως σήμερα, σε υπολογιστές και κονσόλες (Atari, Nintendo, Sony, Microsoft, Sega), να συνδέσουν το χθες με το σήμερα και να μάθουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα θυμίζει εποχές περασμένων δεκαετιών, video παιχνίδια, οι πρόγονοι των υπερσύχρονων σημερινών video games, όπως Pac-man, Pong, Space Invaders, Super Mario και πολλά άλλα κλασικά του είδους, επιστρέφουν στη δράση για να μυήσουν τα παιδιά σε έναν κόσμο λιγότερο ψηφιακό, αλλά και να ξυπνήσουν τις μνήμες των μεγαλύτερων.

Η έκθεση, όμως, δεν αποτελείται μόνο από παιχνίδια του παρελθόντος. Σε διαφορετικό χώρο θα παρουσιάζονται δημοφιλή παιχνίδια όπως το 'Uncharted 2', 'Jack and Daxter' και 'Lara Croft' στις τελευταίες τους εκδόσεις, καθώς και νέα, ψηφιακά παιχνίδια με τεχνολογίες αιχμής, όπως εικονική πραγματικότητα και τεχνολογία 3D για να τα ανακαλύψουν πρώτοι οι επισκέπτες τις έκθεσης.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το 'Virtusphere', που αποτελεί το highlight της έκθεσης 'Game on 2.0'. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, το οποίο μεταφέρει τον χρήστη σε ένα περιβάλλον έξω από τα καθιερωμένα, κάνοντάς τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού. Πρόκειται για μία τεράστια πλαστική σφαίρα εικονικής πραγματικότητας πάνω σε μία ειδική κυλιόμενη πλατφόρμα, που κινείται 360ο, ανάλογα με την κατεύθυνση και τη φυσική κίνηση του παίκτη. Ο χρήστης, πριν μπει στη σφαίρα, επιλέγει το παιχνίδι που θέλει να παίξει, φορά τα ειδικά, ασύρματα, τεχνολογικά προηγμένα γυαλιά και γίνεται μέρος της εικονικής πραγματικότητας. Συνδυάζοντας την κορυφαία τεχνολογία virtual reality - όμοια με αυτή που χρησιμοποιούν για την εκπαίδευσή τους οι ειδικές δυνάμεις - με την έντονη δράση και την αγωνία, ο παίκτης βιώνει μία εμπειρία άλλης διάστασης.

Η μεγάλη έκπληξη όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι ΟΛΟΙ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε 150 παιχνίδια της έκθεσης δωρεάν.

Πηγή: Enet.gr