Η Samsung φαίνεται ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη συσκευών με «κυρτή» οθόνη, αφού ήδη προγραμματίζει το λανσάρισμα τέτοιων συσκευών, μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε.

Αναφορές σε κορεατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την παρουσίαση μίας νέας σειράς συσκευών Galaxy, η οποία θα βασίζεται στις καινοτομίες της θυγατρικής Samsung Display και την δυνατότητα παραγωγής κυρτών και εύκαμπτων πάνελ. Η Samsung Display φέρεται να έχει επενδύσει περίπου 1,9 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη πάνελ αυτής της κατηγορίας και προγραμματίζει την παρουσίαση τελικών προϊόντων εντός του έτους.

Οι κυρτές οθόνες αποτελούν ωστόσο ένα «βήμα πίσω» για τη Samsung, σε σχέση με τις πλήρως αναδιπλούμενες, εύκαμπτες οθόνες, αφού απλά επικαλύπτουν τα άκρα της συσκευής. Τέτοιου είδους πάνελ σε συσκευές πρωτοπαρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES του 2013. Τότε είχε παρουσιαστεί το Samsung Youm, του οποίου η οθόνη επεκτεινόταν μέχρι το σημείο όπου κανονικά θα βρισκόταν το πλαίσιο της συσκευής. Σε εκείνες τις επιφάνειες μπορούσε να γίνει προβολή διαφόρων πληροφοριών, όπως για παράδειγμα γραπτών μηνυμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η κορεατική εταιρεία φαίνεται να προτίμησε τη συντηρητική οδό της δοκιμής συσκευών με κυρτές οθόνες, καθώς θα πρέπει να διευθετηθούν και τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη εύκαμπτων μπαταριών για τις συσκευές με πλήρως εύκαμπτες οθόνες.    

Οι συσκευές με κυρτές οθόνες φαίνεται να αποτελούν το πρώτο βήμα της Samsung, με το οποίο θα «δοκιμάσει» την πορεία ανάλογων συσκευών στην αγορά. Αναλυτές θεωρούν ότι το σημαντικό βήμα θα γίνει στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους, όταν υπολογίζεται ότι η Samsung θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τα πρώτα αναδιπλούμενα μοντέλα, σαν τις νέες της ναυαρχίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung προχώρησε σε επίδειξη της τεχνολογίας των αναδιπλούμενων οθονών σε κλειστό event κατά τη διάρκεια της CES του 2014. Παράλληλα, ο CEO της εταιρείας, Kwon Oh-Hyun, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της Analyst Day, του περασμένου έτους, ότι η Samsung θα είναι σε θέση να λανσάρει τα πρώτα της αναδιπλούμενα smartphones εντός του 2015. Ενδεικτικό των προθέσεων της Samsung είναι και το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει από την ίδια με τον εύγλωττο τίτλο «Display Centric World». 

TAGS