Τον τίτλο του πρώτου «έξυπνου» πιστολιού που πωλείται στις ΗΠΑκατέχει το Armatix iP1: πρόκειται για ένα όπλο το οποίο άρχισε πρόσφατα να διατίθεται σε ένα κατάστημα όπλων στην Καλιφόρνια (Oak Tree Gun Club), και συνοδεύεται από ένα ειδικό αξεσουάρ- ένα μαύρο αδιάβροχο ρολόι, το οποίο κάνει το όπλο να «σκέφτεται».

Το όπλο και το ρολόι επικοινωνούν ηλεκτρονικά μεταξύ τους: εάν το ρολόι είναι κοντά στο πιστόλι, τότε ένα φωτάκι στη λαβή ανάβει πράσινο, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί βολή. Χωρίς το ρολόι, η βολή είναι αδύνατη – ένα χαρακτηριστικό το οποίο παραπέμπει κατευθείαν σε τεχνολογίες και gadgets που έβλεπε κανείς κάποτε μόνο σε ταινίες τύπου «James Bond».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η εμφάνισή του στην αγορά θεωρείται ότι θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή όσον αφορά στη μείωση της ένοπλης βίας, των αυτοκτονιών και των ατυχημάτων με όπλα. Οι υποστηρικτές των «έξυπνων» όπλων τα συγκρίνουν με τους αεροσάκους στα αυτοκίνητα: ένα νέο χαρακτηριστικό/ιδιότητα, που οι κάτοχοι όπλων θα αρχίσουν να απαιτούν. Σύμφωνα με τον Τζέιμς Μίτσελ, ιδιοκτήτη του Oak Tree Gun Club, το Armatix iP1 μπορεί να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία όπλων, ενώ οι πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις της εμφάνισής του δεν θα είναι καθόλου αμελητέες, καθώς συνδέεται άμεσα με την έννοια του ελέγχου των όπλων στη χώρα.