Φουντώνουν οι φήμες για την εξαγορά της Tesla, που ειδικεύεται στην κατασκευή αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από την Apple. Λέγεται μάλιστα ότι έχουν γίνει ήδη διερευνητικές συναντήσεις μεταξύ κορυφαίων στελεχών τους.

Η Apple είναι ένας γίγαντας στον κλάδο της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών, η Tesla κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ και οι δύο εδρεύουν στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, συναντήθηκε ήδη την άνοιξη του 2013 κορυφαίο στέλεχος της Apple με τον πρόεδρο της Tesla, Ελον Μασκ και από τότε έχουν φουντώσει οι φήμες για ενδεχόμενη εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη.

Οι φήμες αυτές εντάθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση μίας ανάλυσης, στην οποία συνιστάται στην Apple να εξαγοράσει την Tesla. Μάλιστα ο έγκριτος αναλυτής Αντνάν Αχμάντ απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Apple, Τιμ Κουκ, όπου τον καλούσε να στρέψει την επιχείρηση προς τον κλάδο των αυτοκινήτων. Στην επιστολή αναφέρθηκε ο Αχμάντ συγκεκριμένα στην Tesla και μάλιστα όχι μόνον εξαιτίας της κερδοφορίας και των θετικών προοπτικών της για το μέλλον.

Ο διάσημος αναλυτής επεσήμανε, ότι αγοράζοντας την Tesla θα αποκτούσε η Apple ένα οικολογικότερο προφίλ και επίσης θα συνεταιριζόταν με έναν γκουρού των νέων τεχνολογιών με πολλές καινοτόμες ιδέες, όπως είναι ο Ελον Μασκ.