Ήρθε να μιλήσει για μια νέα γλώσσα προγραμματισμού (την Dart) και να πραγματοποιήσει για την Google, όπου εργάζεται, μια δύσκολη δοκιμασία που όμως ανοίγει μια «πόρτα» πρόσληψης στην εταιρεία.

Τα «Google Quizzes», που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του «Developer Days» (στο Ι.Βελλίδης της ΔΕΘ), είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς τις δυνάμεις του.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Filip Hracek από την Google Global, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο τεστ: «Ακόμη και για μένα τον ίδιο είναι πολύ δύσκολο. Να σας πω την αλήθεια, χαίρομαι που εργάζομαι ήδη για την Google και δεν χρειάζεται να το κάνω» αναφέρει αστειευόμενος.

«Ωστόσο, πιστεύω ότι ακόμη κι αν κάποιος καταφέρει να πετύχει, το 80% θα σημαίνει ότι είναι πολύ καλός υποψήφιος για να εργαστεί στην Google για τα δεδομένα των υπευθύνων στη Ζυρίχη» διευκρινίζει.

Τα «Google Quizzes», σύμφωνα με τον Filip Hracek, δεν είναι ο μοναδικός δρόμος για κάποιον που θέλει να εργαστεί στην εταιρεία. «Υπάρχει πάντα η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να μπει στην ιστοσελίδα της Google και να κάνει αίτηση για δουλειά. Απλώς, εδώ γίνεται κάτι διαφορετικό, είναι ένα είδος διαγωνισμού για να ξεχωρίσει κανείς αλλά, κυρίως, κατά μία έννοια, κινητοποιεί όσους μπορεί να διστάζουν και να μην τολμούν» εξηγεί.

Από τις πρώτες εικόνες, το «Developer Days» τού προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη: «Εντυπωσιάστηκα από τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων εδώ. Συνήθως, αντίστοιχα events που γίνονται στο εξωτερικό είναι τουλάχιστον 10 φορές μικρότερα. Η κοινότητα των προγραμματιστών (GDG Thessaloniki) εδώ κάνει εξαιρετική δουλειά και φαίνεται γενικότερα ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για την τεχνολογία» επισημαίνει.

«Τελικά, το μέλλον είναι εκεί» όπως λέει ο κ.Hracek. «Πιστεύω ότι η τεχνολογία γενικότερα και ο προγραμματισμός μπορούν να απορροφήσουν πολύ κόσμο επαγγελματικά. Σήμερα, από όσο γνωρίζω μόνο το 2% του "εργατικού οικοσυστήματος" είναι προγραμματιστές, ενώ αυτό το ποσοστό, με τις ανάγκες που υπάρχουν, θα μπορούσε να αυξηθεί σε 20%» σημειώνει.

 

TAGS