Στη σειρά Metal Gear Solid υπάρχουν πολλοί... Snakes, έχετε όμως αναρωτηθεί γιατί ο Hideo Kojima επέλεξε το συγκεκριμένο όνομα;

Όσοι παρακολουθείτε τις αναρτήσεις του Kojima στο Twitter ίσως και να γνωρίζετε ήδη. «Ο λόγος που χρησιμοποίησα το όνομα Snake στο Metal Gear είναι ότι το φίδι συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο κάποιον, ο οποίος κρύβεται και διεισδύει χωρίς να κάνει θόρυβο. Ο λόγος που δεν χρησιμοποίησα το όνομα κάποιου φιδιού όπως κόμπρα ή ανακόντα είναι επειδή πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Ο λόγος που χρησιμοποίησα τον όρο SOLID είναι επειδή θέλω να δοθεί η αντίθετη εντύπωση σε σχέση με την έννοια μαλακό», τόνισε αρχικά ο Kojima.

Στη συνέχεια ο Ιάπωνας developer σημείωσε πως «όπως σε κάθε τέλος οποιασδήποτε σειράς η εμφάνιση πιο ισχυρών εχθρών ήταν must για το Metal Gear Solid. Πρόκειται για τον Snake, ο οποίος ξεπερνάει τον Snake. Έτσι δημιούργησα έναν κλώνο.

Τη διαμάχη μεταξύ SOLID και LIQUID. Αυτό ήταν το Metal Gear Solid. Καθώς ανέπτυσσα το sequel χρειαζόταν ένα τρίτο φίδι και από τη στιγμή που οι όροι solid & liquid χρησιμοποιούνται για να χαρακτηρίσουν μια φυσική κατάσταση προφανώς ο επόμενος όρος θα έπρεπε να είναι gas. Όμως ο Gas Snake θα έπρεπε να ήταν κάποιος άνθρωπος φτιαγμένος από αέριο, οπότε ο όρος δεν ήταν ο σωστός. Έτσι επιλέχθηκε ο όρος SOLIDUS που ναι μεν δεν περιγράφει μια πραγματική φυσική κατάσταση αλλά δείχνει και το όριο μεταξύ liquid και solid», συμπλήρωσε κλείνοντας. Τέλος ο γνωστός παραγωγός ίσως σύντομα να είναι σε θέση να ανακοινώσει καλά νέα για τους κατόχους PC, μιας και ο ίδιος λέει ότι θα ήθελε πολύ το MGS5 να κυκλοφορήσει και στο συγκεκριμένο format.

TAGS