Έχετε φτάσει έξω από τον κινηματογράφο, αλλά ακόμα δεν έχετε αποφασίσει ποια ταινία θα δείτε, όταν θα μπείτε μέσα. Εάν έχετε πρόχειρο το Google Glass, ίσως να λύσετε το πρόβλημά σας.

Για την ακρίβεια είναι ο συνδυασμός του Google Glass με μία νέα εφαρμογή που ονομάζεται Preview, που θα λύσει το πρόβλημα που περιγράφεται πιο πάνω.

Η λειτουργία είναι απλή: κοιτάτε το poster της ταινίας που σας ενδιαφέρει, μέσω του Google Glass και στη συνέχεια η εφαρμογή Preview θα αναλάβει να σας δείξει το τρέιλερ της ταινίας.

Η εφαρμογή, σύμφωνα με το GlassAppSource, βρίσκεται ακόμα σε έκδοση beta και μπορεί να εγκατασταθεί στο Google Glass χειροκίνητα. Μετά τη εγκατάσταση, ο χρήστης μπορεί κοιτάζοντας ένα poster ή ακόμα και μία εικόνα ενός poster της ταινίας, να προβάλλει το αντίστοιχο trailer, απευθείας στο Google Glass.

Κατά τη διάρκεια χρήσης του Preview, ο χρήστης μπορεί να «μετακινείται» από poster σε poster και η εφαρμογή να αλλάζει στο κατάλληλο τρέιλερ.  

Η εφαρμογή είναι δημιούργημα του ιάπωνα Takahiro Horikawa, ο οποίος είχε λανσάρει μια πρώτη έκδοσή της ήδη από τον Ιανουάριο και έκτοτε συνέχιζε να την εξελίσσει.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, το Preview θα αποτελέσει μία εφαρμογή για το Google Glass η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που επιλέγουμε να δούμε μια ταινία. Παράλληλα, η βάση δεδομένων του Preview, θα μπορεί να ανανεώνεται καθώς νέες ταινίες θα κυκλοφορούν.